ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: “Να μην τρίβονται κάποιοι στη γκλίτσα του τσοπάνη”

«Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους» σχολίασε ο υφυπουργός, με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ ότι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια», όπως επίσης είχαν δεχτεί άλλες ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν και διπλή χρήση, άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την Τετάρτη έγιναν βήματα καλής θέλησης από πλευράς του σκοπιανού πρωθυπουργού, με την ανακοίνωση για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού των Σκοπίων.

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει διεθνή συμφωνία που θα κατοχυρώνει το όνομα έναντι όλων, αλλαγή συντάγματος και άρση αλυτρωτισμού. «Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού, με ακροδεξιές φωνές της ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ, και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ. «Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου ο όρος ‘’Μακεδονία’’ αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό» σημείωσε.

«Είναι ουσιώδες θέμα ο αλυτρωτισμός, να μην υπάρχουν βλέψεις στα σύνορα μας και στην εθνική ακεραιότητά μας… Οι μετονομασίες αποτελούν ουσιώδη βήματα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Δεν αρκούν για συμφωνία σε καμία περίπτωση, άλλα είναι ένα πρώτο βήμα» διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι στη γείτονα έχουν κτίσει τις πολιτικές τους καριέρες στον αλυτρωτισμό και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση συμφωνία» επισήμανε ακόμα ο υπουργός.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/365343/katrougalos-epivevaionei-emmesos-zaef-trivodai-sti-glitsa-tou-tsopan1i/#ixzz55CFzDQMc

Κατρούγκαλος: “Να μην τρίβονται κάποιοι στη γκλίτσα του τσοπάνη”
To Top