ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεδαφίστηκε από τον Δήμο το ετοιμόρροπο σπίτι μετά και την κατάρρευση της στέγης του από την καταιγίδα

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κατεδαφίστηκε τελικά σήμερα το πρωί το παλιό σπίτι επί των οδών Σανταρόζα και Κανάρη μετά την κατάρρευση της στέγης του χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα η σκεπή του παλιού σπιτιού- που ήταν χτισμένο εκεί πάνω από έναν αιώνα- δεν άντεξε τη σφοδρότητα της χθεσινοβραδινής καταιγίδας και υπό το βάρος της βροχής και τους σαθρούς από τα χρόνια τοίχους, κατέρρευσε. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε από το σημείο κάποιος περαστικός και δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα γύρω του, οπότε δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε υπήρξαν υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

“ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΣ”

Όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο Γιώργος Δάρρας, του οποίου το σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κατεδαφισμένο, γύρω στις 23.30 το βράδυ και ενώ έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του, νόμισε ότι έγινε σεισμός, από τον θόρυβο της σκεπής του σπιτιού που κατέρρεε. Το σπίτι του βρίσκεται μεσοτοιχία με το κατεδαφισμένο και πλέον, όπως μας είπε, πρέπει να προβεί σε κάποιες επισκευές στο σπίτι του και ενίσχυσης του τοίχου λόγω της κατάρρευσης του παλιού σπιτιού.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, κα Μουνδρέα δήλωσε στο MessiniaLIVE ότι το σπίτι ήταν σίγουρα πάνω από 100 ετών, και είχε να κατοικηθεί πάνω από 20 χρόνια.

Ήδη από πέρυσι το συγκεκριμένο ετοιμόρροπο σπίτι είχε κριθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου ως επικίνδυνο και προς κατεδάφιση, και είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας των περαστικών, όταν κάποια κομμάτια από σοβάδες είχαν αποκολληθεί και πέσει στο οδόστρωμα. Έκτοτε δεν είχε γίνει κάτι, καθώς ήταν προς πώληση χωρίς κάποιο ενδιαφέρον, ενώ όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE η κα Μουνδρέα εκτός του ότι πλήρωναν ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο, δεν είχαν να διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνταν για την κατεδάφισή του.

Η χθεσινοβραδινή καταιγίδα και ο όγκος βροχής που έπεσε, προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης του, ενώ σήμερα συνεργείο του Δήμου αποτελείωσε το έργο της βροχής με την ολοκληρωτική κατεδάφισή του, προκειμένου να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους περαστικούς.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος,Μαίρη Περδικέα

To Top