ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

5.000.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

ΒΟΗΘΗΜΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Μετά από πρόταση του Νικου Βούτση κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Προϋπολογισμού Δαπανών της Βουλής για το 2018, το οποίο εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου οικονομική ενίσχυση 1 εκατ. ευρώ στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

«Προτείνω στη Βουλή να εγγράψει με απόφαση της Ολομέλειας ένα ιδιαίτερο ποσό της τάξης τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς» είπε ο πρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μια αυτονόητη διαδικασία. Είτε έτσι, είτε αλλιώς η Βουλή η Βουλή είναι πολύ κοντά στη λειτουργίες της κοινωνίας».

Η πρόταση του Νίκου Βούτση εγκρίθηκε κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής.

ΠΗΓΗ:koutipandoras

5.000.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες
To Top