ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστηματάρχες: “Μας ζητάνε συνδρομή ενώ έχουμε κλείσει λόγω των μέτρων”

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΡΕΧΕΙ

Καταγγελίες και παράπονα διατύπωσαν στο Messinialive αρκετοί καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καλαμάτας που διαθέτουν επαγγελματική συνδρομή στις δορυφορικές πλατφόρμες κυρίως της NOVA και της COSMOTE και εδώ και αρκετές ημέρες έχουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Μας έκαναν λόγο για προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τις εταιρίες οι οποίες “δεν ανταποκρίθηκαν, αφού μας είπαν ότι έχετε δεσμευτεί με συμβόλαιο το οποίο τρέχει κανονικά”!

Δεν μας έφταναν τα πάγια θα χρεωθούμε και υπηρεσίες που δεν παρέχουμε!

Καταστηματάρχης υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Λιμάνι της Καλαμάτας μας είπε: “Δίνουμε κάθε μήνα συνδρομή από 185 μέχρι και 330 ευρώ, ανάλογα με τα τραπεζοκαθίσματα και τα τετραγωνικά. Πληρώναμε αυτά το ποσά γιατί προσφέραμε αθλητικό θέαμα στους πελάτες μας. Τώρα όμως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη, έχουν παγώσει όλα αλλά κι εμείς κατεβάσαμε ρολά λόγω των μέτρων, τηρώντας το Μένουμε στο σπίτι. Όμως ο μήνας τελειώνει και ήρθαν οι ειδοποιήσεις να πληρώσουμε… Πήρα τηλέφωνο τον πάροχο που συνεργάζομαι και σχεδόν μου το έκλεισαν, αρνούμενοι τα επιχειρήματα που σας περιγράφω. Θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο αυτό, ίσως και τον Μάιο, κι εμείς μαζί με τρέχοντα, τα πάγια και τα ενοίκια, θα χρωστάμε και 500 ευρώ σε μια υπηρεσία που δεν την χρησιμοποιούμε λόγω έκτακτης ανάγκης. Ζητάμε την κατανόηση του Κράτους σε αυτό το δίκαιο αίτημά χιλιάδων καταστηματαρχών. Απορώ πώς δεν το σέβονται οι πάροχοι. Υπάρχει το Επιμελητήριο ή ο Σύλλογός μας να μας προστατεύσουν;”…

Τι αναφέρει ο Υπουργός

O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε επιστολή του καλεί τις επιχειρήσεις να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία. Να υπενθυμίσουμε ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών παρέχουν υπηρεσίες συνδρομικής τηλεόρασης όπως η NOVA, το Cosmote tv, η Wind Vision και η Vodafone tv.
Η πρωτοβουλία έχει τίτλο #DigitalSolidarityGR, και θα είναι αναρτημένη στην «Ελληνική Συμμαχία» της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Τέλος, άμεσα πρόκειται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η σχετική πλατφόρμα.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου κορονοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας νέα δεδομένα εξαιτίας των μέτρων που έχει χρειαστεί να ληφθούν – και όσων ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν με βάση τις εξελίξεις.
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και συνεργασία. Είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας αναλογεί ατομικά και συλλογικά. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινητοποιεί το σύνολο των υπηρεσιών, των φορέων και των συνεργειών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε οι πολίτες, το κράτος και οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ να εξετάσετε ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία – και να μας ενημερώσετε σχετικά, εντάσσοντάς το στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR, που άμεσα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα.

Σε αυτή τη συγκυρία οφείλουμε να αποτελέσουμε δυναμικό κομμάτι της απάντησης στην πρόκληση απέναντι στην πανδημία. Και είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση και καθοριστική».

Καταστηματάρχες: “Μας ζητάνε συνδρομή ενώ έχουμε κλείσει λόγω των μέτρων”
To Top