ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kατασκήνωση Αγίας Μαρίνας: Ολοκληρώθηκαν τα παιδικά τμήματα-σειρά για τα ΚΑΠΗ

Από 4 έως 13 Αυγούστου αναμένεται η 4η και τελευταία κατασκηνωτική περίοδος για την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας στον Ταϋγετο, με ηλικιωμένους κατασκηνωτές (ΚΑΠΗ).
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις κατασκνηνωτικές περίοδοι για παιδιά και ΑμεΑ, και όπως κάθε χρόνο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα κάποιες ημέρες στο βουνό, να παίξουν, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τη φύση του Ταϋγέτου. Σε έναν απολογισμό που κάνει ο Δήμος Καλαμάτας για τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο αναφέρει:

“Η Παιδική Εξοχή-Κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, που λειτουργεί με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, φιλοξένησε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών κατά τις δύο πρώτες περιόδους, τον Ιούλιο 2017.

Συγκεκριμένα, στην 1η περίοδο από 3 έως 12 Ιουλίου, φιλοξενήθηκαν 120 παιδιά, ενώ στη 2η περίοδο, από 13 έως 22 Ιουλίου, 102 παιδιά.

Ένα πλήρως βελτιωμένο – σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες – κατασκηνωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού, αθλητικού και συνάμα ψυχαγωγικού χαρακτήρα, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των μικρών κατασκηνωτών.

Με εξαιρετική επιτυχία τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο κι από πλευράς προσέλευσης γονέων και φίλων της Κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις λήξης των περιόδων, στις 9/7 και στις 16/7.
Οι μικροί κατασκηνωτές παρουσίασαν ένα δείγμα των καθημερινών δραστηριοτήτων τους, παρουσία του Αντιδημάρχου Παύλου Μπουζιάνη και του Προέδρου της Κατασκήνωσης Ηλία Γυφτέα.

Στις 17/7, εορτή της Αγίας Μαρίνας, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ακολούθησαν αθλητικά δρώμενα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Εν συνεχεία, οι καλεσμένοι απόλαυσαν πλούσιο κέρασμα και φαγητό στο χώρο φιλοξενίας, με μουσική και χορό. Παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που μίλησε στους μικρούς κατασκηνωτές και έδωσε τις ευχές του για καλή διαμονή.
Κατά την 3η περίοδο, από 23 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, φιλοξενήθηκαν κατασκηνωτές με ειδικές ανάγκες/ικανότητες. Επρόκειτο για ΑμεΑ των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Μάλιστα, με εντολή του Δημάρχου Καλαμάτας, φιλοξενήθηκαν στις 23-24 Ιουλίου, στην Κατασκήνωση, ΑμΕΑ από το νομό Αργολίδας. Εκδήλωση λήξης της 3ης περιόδου πραγματοποιήθηκε στις 31/7, στο αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης, από τα παιδιά, με τη βοήθεια του μουσικού της Κατασκήνωσης.

Πλέον, η Κατασκήνωση βαίνει προς την 4η και τελευταία κατασκηνωτική περίοδο, αναμένοντας τους ηλικιωμένους κατασκηνωτές (από ΚΑΠΗ), που θα φιλοξενηθούν από 4 Αυγούστου έως τις 13 του μήνα. Φυσικά, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες τους”.


Τις φωτογραφίες δημοσιεύει ο Δήμος Καλαμάτας

Kατασκήνωση Αγίας Μαρίνας: Ολοκληρώθηκαν τα παιδικά τμήματα-σειρά για τα ΚΑΠΗ
To Top