ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταργείται η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός

Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για την αναμόρφωση των ΟΤΑ, που προβλέπει από 31 Δεκεμβρίου την αυτοδίκαιη κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των Δήμων, στον Δήμο Καλαμάτας παραμένει η κοινωφελής επιχείρηση “Φάρις”, το ΔΗΠΕΘΕΚ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου-που εξαιρούνται από τον νόμο-όπως και το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας που είναι ιδιαίτερου νομικού καθεστώτος. Καταργούνται όμως η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας καθώς και ο Αθλητικός Οργανισμός, που θα λειτουργήσουν ως τμήματα και θα ενσωματωθούν στον Δήμο Καλαμάτας, με το προσωπικό τους να καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Δήμου. Όπως επισημαίνεται από τον νόμο ” Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων νομικών προσώπων συνεχίζουν να υλοποιούνται από τον Δήμο υπό το καθεστώς καθολικής διαδοχής ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις”.

Βασιλόπουλος: “Θα υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος-Τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι επιτροπές, εγώ θα τις υποστηρίζω”

“Όλα δείχνουν ότι θα καταργηθεί η Δημοτική Φιλαρμονική και ο Αθλητικός φορέας. Αυτά όπως προβλέπεται από το νόμο, θα έρθουν ως τμήματα κάτω από τον Δήμαρχο. Προφανώς θα υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος, όμως ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε Επιτροπές, συμβούλια γνωμοδοτικά, που μπορούν αυτά όλα να κάνουν τη δουλειά που γινόταν μέχρι σήμερα μέσα από τα Δ.Σ. αυτών των νομικών προσώπων”, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο, συμπληρώνοντας “Και προφανώς αυτές οι αποφάσεις που θα αναλαμβάνουν οι Επιτροπές, εγώ θα τις υποστηρίζω”.

Βασιλόπουλος: Συναπόφαση για τις θέσεις στη νέα δημοτική αρχή-Τις προτάσεις τους θα κάνουν οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι

“Έχουμε κάνει ήδη μια συνάντηση, διευρυμένη, με  όλα τα στελέχη που έχουν εκλεγεί και στις τοπικές Κοινότητες και την Τρίτη ή Τετάρτη θα συναντηθώ με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους να ακούσω και τους ίδιους, για τις προτάσεις που έχουν, τι χρόνο θέλουν να διαθέσουν, τι θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο Καλαμάτας για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις”.

“Στοχοθεσία στο εξής σε όλα τα επίπεδα”

“Όμως δεν είναι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι και οι τοπικές Κοινότητες, που όπως είπα και στην πρώτη συνάντηση, θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τα τοπικά συμβούλια το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας για κάθε τοπική Κοινότητα και να το ανακοινώσουμε. Για να μπορέσουν να έχουν συγκεκριμένους στόχους. Από εδώ και πέρα θα κινούμαστε έτσι, με στοχοθεσία, σε όλα τα επίπεδα.

 

To Top