ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για απελπιστική κατάσταση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

“Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση σχετικά με το Επαγγελματικό Ειδικό Ενιαίο Γυμνάσιο & Λύκειο το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Πολυκλαδικού Αθηνών 170.

Επισκέφθηκα σήμερα το εν λόγω σχολείο και μίλησα με τον διευθυντή κ. Σαρέλα Πέτρο. Εκεί να αναφέρω ότι συστεγάζονται παιδιά με ειδικές ανάγκες και η κατάσταση είναι απελπιστική για τους ακόλουθους λόγους:

1. Οι αποθήκες του συγκροτήματος διαμορφώθηκαν από εθελοντές για να φιλοξενήσουν αυτά τα παιδιά.
2. Η καθαρίστρια η κυρία Κωστούλα είναι μερικής απασχόλησης και είναι και απλήρωτη η γυναίκα.
3. Ακόμα να πω ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε θέρμανση, κουρτίνες, ακόμα και σε παράθυρα.
4. Το αυτοσχέδιο ιατρείο στο χώρο του σχολείου έχει σπασμένη πόρτα, σπασμένα τζάμια και καμία υποδομή. Είναι ένα άδειο δωμάτιο που θυμίζει Μπρατισλάβα.

Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου κύριε δήμαρχε; Που είναι το κοινωνικό παντοπωλείο να καλύψει αυτές τις ανάγκες;

Επειδή το θέμα είναι κοινωνικά και ευρύτερα πολύ σοβαρό, σας παρακαλώ όλους, και κυρίως το κύριο δήμαρχο, να μεταβείτε άμεσα σε επίσκεψη στο χώρο για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί νέο σχολείο σε νέο κτίριο. Με ρωτούσε ο κ. Διευθυντής που φτιάχνεται αυτό το σχολείο. Ρωτάω τον κ. δήμαρχο να μας πει ή να το διαψεύσει. Δεν ξέρω, ρωτάω.

Εγώ δεσμεύτηκα στον διευθυντή του σχολείου ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το δήμαρχο, παρουσία Κοινωνικής λειτουργού και της εν λόγω καθαρίστριας. Έχουν ενοχλήσει το Δήμο επανειλημμένως οι άνθρωποι και τους αγνοούν. Δεν επιτρέπεται αυτό”.

ΣΑΡΕΛΑΣ: ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή του Σχολείου Πέτρο Σαρέλα, τόνισε: “Να ξεκαθαρίσουμε πως υπάρχει μόνιμα νοσηλευτής στο Σχολείο και είναι ο μόνος που εκτελεί νοσηλευτικό έργο και κανένας άλλος. Επίσης, τα βασικά προβλήματα του σχολείου μας είναι δυο: οι περιορισμένοι χώροι, αφού το σχολείο ξεκίνησε με 11 παιδιά και φέτος έχουμε 42 και κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών και το θέμα με την σίτιση. Όπως μας δήλωσε, αν και τα δύο προηγούμενα χρόνια τα παιδιά σιτίζονταν κανονικά, φέτος λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος, όπως επικαλείται ο Δήμος Καλαμάτας, δεν έχει γίνει ακόμα σίτιση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου. “Βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον Δήμο Καλαμάτας να ξεπεραστεί ένα γραφειοκρατικό θέμα και πιστεύω μετά από λίγες ημέρες τα παιδιά θα σιτίζονται κανονικά. Αυτές τις δυο εβδομάδες έχουμε δεχτεί δωρεές από επαγγελματίες και καλύπτουμε το θέμα”.

Διαβάστε και αυτά:

Αντιδράσεις για τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στο Πολυκλαδικό – Πήραν τα κλειδιά!

Αίτημα για ένταξη στο “ΦιλόΔημος” θα κάνει ο Δήμος για το νέο κτήριο του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Ο πρόεδρος, ο δήμαρχος και μια…πρώην

 

Καταγγελία για απελπιστική κατάσταση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας
To Top