ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Σε ομόφωνη καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας προχωρά για ακόμα μία φορά το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να τους εκφοβίσει και να τους τρομοκρατήσει καλώντας το Σωματείο των εργαζομένων να απολογηθεί για τις κινητοποιήσεις που έκαναν τον Ιούνιο, προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου.
Τέλος, καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής “που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμό των εργαζομένων”.

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
“Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της Δημοτικής αρχής, που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το ΔΣ του Σωματείου μας εφαρμόζοντας μεθόδους που ξεπερνούν κάθε όριο.
Συγκεκριμένα, επιμένουν να καλούν το Σωματείο, να απολογηθεί για τις δράσεις του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν 20 – 22/6/2017, με αίτημα τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων Δήμου και ΔΕΥΑΚ.

Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να ζητούν να απολογηθούν ο Πρόεδρος κι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου για δημόσιες δηλώσεις τους, σε συνέντευξη τύπου του σωματείου.

Η Δημοτική αρχή υλοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – κουαρτέτο με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θέλει να μεταβάλλει σε πραγματικό κάτεργο το χώρο δουλειάς, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

Η ιστορία και η δράση του Σωματείου, με τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του, έχει δείξει ότι δεν πτοείται από εκφοβισμούς και τρομοκρατίες και φυσικά δεν περιμένει την έγκριση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Η τακτική τους δεν μας ξενίζει, απεναντίας είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και που απαιτούν το τσάκισμα των οποιονδήποτε δικαιωμάτων έχουν ακόμα απομείνει για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Λογοδοτούμε μόνο στα μέλη του Σωματείου μας μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και σε κανέναν άλλο. Λογοδοτούμε μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε δυναμικά, τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας.
Καλούμε την εργατική τάξη του νομού, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος να καταδικάσουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων”.

Καταγγελία Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
To Top