Το δικό μου Σχολείο

Εκπ. Μπουγά: παιδαγωγική αρχιτεκτονική με το εργαστήριο Arkki

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki School of Architecture for Children and Youth, έφτασε στην Καλαμάτα από τη Φινλανδία!

Σήμερα το πρωί τα εκπαιδευτήρια Μπουγά μεταμορφώθηκαν στα πιο γλυκά εργαστήρια κατασκευών!
Οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν τον μαγικό κόσμο του Arkki, που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό εργαστήριο “Sweet Architecture”!

Πολλά παιδιά 4 έως 13 ετών από το πρωί, σε ρόλο Αρχιτέκτονα, πήραν μέρος ενεργά στο δωρεάν εργαστήριο του Arkki, με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι, και είδαν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίστηκαν, σχεδίασαν και ανακάλυψαν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, ενώ οι γονείς ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους.

Ο Φώτης Μπουγάς με τους υπεύθυνους του Arkki

 Οι γονείς ενημερώνονται

 Η Εργίνα Ορφανού

Ο Σταύρος Μαρτίνος

Τα προγράμματα αυτά ενδυνάμωσαν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!

Τα εργαστήρια του Arkki θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο του 2017 στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ (Πρωτελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα, Καλαμάτα | Τηλέφωνο: 2721.092.122).

To Top