Τροφή για σκέψη

«Τι καρναβάλι θέλουμε;», ημερίδα στην Πάτρα για το μεγαλύτερο event της πόλης

Η κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού του 2019, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, την νέα χρονιά θα πέσουν στις 9 και 10 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Τι καρναβάλι θέλουμε;» την ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στην Αγορά Αργύρη, στις 17.00.
Στόχος της ημερίδας είναι να αξιολογηθεί η εικόνα της πόλης των Πατρών στο Καρναβάλι και μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές να διαμορφωθεί μία κοινή πρόταση – ψήφισμα 10 σημείων προς το Δήμο Πατρέων, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της πόλης την περίοδο του καρναβαλιού, μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων.

H χρηματοδότηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων προς το Καρναβάλι Πάτρας κυμαίνεται από 230.000 – 300.000 ευρώ κάθε χρόνο.

 

Το πατρινό καρναβάλι είναι ένας ζωντανός θεσμός που συνεχώς εξελίσσεται και είναι λογικό με το πέρασμα των καιρών να προκύπτουν συνθήκες και προϋποθέσεις που το επηρεάζουν και το κάνουν να  διαφέρει από τα περασμένα χρόνια.

Εκτιμώντας λοιπόν τις αυθόρμητες μετατροπές του και σε συνδυασμό με τις κατά καιρούς καταγεγραμμένες επίσημα ή ανεπίσημα παρατηρήσεις καρναβαλιστών  σχετικά με την διοργάνωση, τον κανονισμό, την εφαρμογή του και την συμμετοχή των πληρωμάτων, η γνωμοδοτική επιτροπή του φορέα επεξεργάστηκε απ’ αρχής και εφ’ όλης της ύλης το περιεχόμενο του κανονισμού.

Με τον ανανεωμένο κανονισμό ο φορέας επιθυμεί η συνεργασία του με τα πληρώματα, να έχει ως στόχο την αρτιότερη διοργάνωση σε επίπεδο εκδηλώσεων και παρελάσεων, αλλά και την οργανωμένη παρουσίαση και προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Επίσης, η σημερινή οικονομική πραγματικότητα αναγκάζει τον φορέα να προσαρμοστεί σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από το παρελθόν, δυσκολεύοντας σημαντικά την οργάνωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού. Επειδή όμως το καρναβάλι είναι οι άνθρωποι, πολλές δραστηριότητες του φετινού προγράμματος σχεδιάζονται στηριζόμενες στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά  πολίτων, φορέων και καρναβαλιστών.

Η Πάτρα δείχνει τον δρόμο… Όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για την βελτίωση του Καρναβαλιού, ενός θεάματος που αφήνει στην Αχαική πρωτεύουσα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ! 

«Τι καρναβάλι θέλουμε;», ημερίδα στην Πάτρα για το μεγαλύτερο event της πόλης
To Top