Επί Σκηνής

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο MessiniaLive

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με την παράσταση «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» θα γνωρίσει τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στα παιδιά όλης της Ελλάδας και ειδικότερα την Τετάρτη 2 Αυγούστου σε αυτά της πόλης μας με μια παράσταση στο Αμφιθέατρο του Κάστρου στις 21:00

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” με μουσική του Τζοακίνο Ροσσίνι, η Κάρμεν Ρουγγέρη εφέτος ταξιδεύει, όπως κάθε χρόνο, σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσει αυτή την φορά στους μικρούς της φίλους τον μοναδικό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μέσα απο την παράσταση «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ».

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, μεταμόρφωσαν την όπερα Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη, το οποίο ανέβηκε τον χειμώνα στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ και αγαπήθηκε και καταχειροκροτηθηκε απο μικρούς και μεγάλους θεατές.

Με αφορμή την αυριανή παράσταση, η αγαπημένη ηθοποιός μας μίλησε για την παράσταση του Κάστρου

Κυρία Ρουγγέρη ακούμε ότι «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» μαγεύει μικρούς και μεγάλους…. Μιλήστε μας για την παράσταση
ΑΠ. “Είναι ένα παραμύθι που έντυσε με την μουσική του ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και το έκανε όπερα. Εγώ με την σειρά μου το μετέτρεψα σε ένα μουσικό παραμύθι θέλοντας να γνωρίσω στα παιδιά αυτόν τον μοναδικό συνθέτη”.

Πως αποφασίσατε να μυήσετε τα παιδιά στην όπερα, μέσα απο τις παραστάσεις σας?
ΑΠ. “Η όπερα περιλαμβάνεται στις σπουδές μου. Πιστεύω ότι είναι ένα υπέροχο είδος θεάτρου αλλά άγνωστο ή παρεξηγημένο εδώ στην χώρα μας. Πιστεύω ακόμα ότι και στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θα έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία να την γνωρίσουν. Χαίρομαι που οι σπουδές μου μου επιτρέπουν να μπορώ να το κάνω με απόλυτο σεβασμό προς τους αρχικούς δημιουργούς”.

Ποιούς σταθμούς περιλαβάνει η περιοδεία σας, μέχρι πότε θα διαρκέσει και πού μπορεί κάποιος να δεί το συνολικό πρόγραμμα της περιοδείας σας?
ΑΠ. “Πολύ εύκολα μπορώ να απαντήσω σε αυτή σας την ερώτηση, γιατί παραδώσαμε πριν λίγες μέρες στο κοινό την νέα μας ιστοσελίδα www.karmenrouggeri.gr, όπου εκεί μπορούν να απαντηθούν όλα σας τα ερωτήματα

Εχετε πεί ότι τα παιδιά αποφασίζουν για τις παραστάσεις που ανεβάζετε… Τι έχουν αποφασίσει για τη νέα θεατρική σεζόν?
ΑΠ. “Για το θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τα παιδιά ψήφισαν «ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ». Για το θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, τα παιδιά ψήφισαν και πάλι όπερα. Έτσι θα ανεβάσουμε το ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ, ένα παραμύθι των Αδελφών Γκριμ που ο Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ το μετέτρεψε σε όπερα. Κάτι που δεν ξέρετε, αλλά σας το ανακοινώνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ όταν τελειώσει την περιοδεία του θα καταλήξει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με Θεσσαλονικείς ερμηνευτές, όπου θα παραμείνει όλο τον χειμώνα για να χαρούν και τα παιδιά της Βορείου Ελλάδας αυτό το όμορφο παραμύθι”.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη τι ευχή θα δώσει για το μέλλον των παιδιών αυτής της χώρας?
ΑΠ. “Τι άλλο από το να ευχηθούμε να δουν καλύτερες μέρες τα παιδιά μας”

Οι επόμενες παραστάσεις του Αυγούστου

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 1/8 ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ
ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 3/8 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8 ΗΛΙΔΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8 ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΤΡΙΤΗ 8/8 ΑΡΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8 ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ
ΠΕΜΠΤΗ 10/8 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΔΑΣΑΚΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ

Η Κάρμεν Ρουγγέρη στο MessiniaLive
To Top