Τουρισμός

Καρδαμύλη: Στα 25 κορυφαία “μυστικά χωριά” της Ευρώπης

 Η Καρδαμύλη είναι το ένα από τα δύο ελληνικά χωριά -το άλλο είναι η Φολέγανδρος-που βρίσκονται στη λίστα με τα 25 «μυστικά χωριά» της Ευρώπης, σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure της Νέας Υόρκης. Η Καρδαμύλη, βρίσκεται στην 20η θέση της συγκεκριμένης λίστας και η Φολέγανδρος στη 10η.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- απο το 2015- το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό συμπεριλαμβάνει την Καρδαμύλη στα κορυφαία χωριά της Ευρώπης, υμνώντας τη ως μυστικό προορισμό (secret villages).

Σε δημοσίευσή του που έγινε στις 24 Απριλίου παραθέτει και την Καρδαμύλη μεταξύ 25 χωριών της Ευρώπης. Στην δημοσίευση προτείνονται μέρη για να μείνει κανείς,  που θα φάει και τι θα δει. Το αμερικάνικο περιοδικό δίνει λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη μια χρονιά στην Καρδαμύλη και κατ’ επέκταση στη Μεσσηνία,  προτείνοντας τη στους αναγνώστες του.

Το αξιόλογο περιοδικό αναφέρει ειδικότερα για τη Καρδαμύλη πως «εποπτεύεται από την παλιά πόλη με τα εντυπωσιακά αναστηλωμένα και αναπαλαιωμένα πυργόσπιτα και τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Πέτρινα σοκάκια, γραφικά λιμανάκια, παραλίες με βότσαλο περιτριγυρισμένες από τη φύση του Ταϋγέτου, οικογενειακές ταβέρνες με εξωτερικές αυλές, προσεγμένα ξενοδοχεία και πανέμορφα καφέ- μπαράκια προσαρμοσμένα στα δεδομένα της περιοχής, κάνουν κάθε χρόνο τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και ταξιδιώτες της Ελλάδας, να επιλέγουν την Καρδαμύλη ως τον καλοκαιρινό προορισμό τους.»


Στη λίστα του περιοδικού, συμπεριλαμβανονται προορισμοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Τσεχία και Ιταλία ενώ στην πρώτη θέση, βρίσκεται το χωριό Giornico της Ελβετίας.

Δείτε όλη την λίστα:
1. Bolgheri, Ιταλία 2. Κότορ, Μαυροβούνιο 3. Staufen im Breisgau, Γερμανία 4. Lavenham, Αγγλία 5. Aberdour, Σκωτία 6. Norcia, Ιταλία 7. Roundstone, Ιρλανδία 8. Chassignolles, Γαλλία 9. Φολέγανδρος, Ελλάδα Αυτό το ήρεμο μέρος στις Κυκλάδες δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Δεν υπάρχουν κτίρια άνω των 2 ορόφων, ούτε μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, ούτε πολυτελή εστιατόρια, ούτε μπουτίκ. Αντίθέτως, αυτό το απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου έχει μοναδικά όμορφες παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.
10. Giornico, Ελβετία 11. Getaria, Ισπανία 12. Marvão, Πορτογαλία 13. Terschelling, Ολλανδία 14. Tisvildeleje, Δανία 15. Arild, Σουηδία 16. Hellnar, Ισλανδία 17. Slavonice, Τσεχία 18. St. Mawes, Αγγλία 19. St.-Geniès, Γαλλία
20. Καρδαμύλη, Ελλάδα
Αν έχετε ακούσει φήμες για απότομα βουνά και λευκές παραλίες στη Μάνη, ισχύουν και αξίζουν να βρεθείτε εκεί. Όσοι γνωρίζουν πηγαίνουν στην Καρδαμύλη για μια αυθεντική και παραδοσιακή εμπειρία. 21. Ullastret, Ισπανία 22. Hall in Tirol, Αυστρία 23. Koguva, Εσθονία 24. Plios, Ρωσία 25. Viscri, Ρουμανία

Καρδαμύλη: Στα 25 κορυφαία “μυστικά χωριά” της Ευρώπης
To Top