Απόψεις

Κανέλης: Κτίριο Εργατικού Κέντρου, μια “γκρίζα ζώνη”

Κτίριο Εργατικού Κέντρου, μια “γκρίζα ζώνη”

“Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αρκετός θόρυβος σχετικά με την χρήση του κτιρίου και την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ που προκύπτει.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο πλήρως λειτουργικό, το οποίο έγινε με τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων και άνηκε στην Εργατική Εστία μέχρι την κατάργησή της τον Δεκέμβριο του 2013.
Έκτοτε πέρασε «παράτυπα» στον ΟΑΕΔ ενώ, ας τονιστεί για άλλη μια φορά, κατασκευάστηκε με χρήματα των εργαζομένων, άρα δικαιωματικά θα έπρεπε να ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο ΟΑΕΔ με τη σειρά του παραχώρησε τμήματα του κτιρίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Δήμο Καλαμάτας με χρησιδάνειο(ΔΩΡΕΑΝ) με μόνη υποχρέωση την αποκατάσταση, συντήρηση του χώρου και πληρωμή των δαπανών-λογαριασμών που προκύπτουν από την χρήση του.
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Δήμου, το κτίριο ήταν απόλυτα λειτουργικό και συντηρείτο ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του 2013, κάτι που ασφαλώς αποδεικνύεται. Επιπροσθέτως, η δωρεάν χρήση του σύγχρονου αμφιθεάτρου από το Δήμο, του επιφέρει τόσα έσοδα (200€ ανά ημερήσια χρήση), που καθιστούν ακατανόητη την άρνησή του να αποδεχθεί την κάλυψη της κατανάλωσης του ρεύματος που του αναλογεί και άτοπη την πρότασή του για συμψηφισμό.

Θέτω στο Δήμο τα εξής ερωτήματα:

Γιατί δεν έχει αποδεχθεί ο Δήμος το σχετικό πίνακα ποσοστών κατανομής κοινοχρήστων δαπανών, με βάση των οποίων θα γίνεται η πληρωμή του ρεύματος σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ?

Το ποσό που ισχυρίζεται ότι δαπάνησε για συντήρηση του κτιρίου είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία του χρησιδανείου? Ο ΟΑΕΔ είχε ενημερωθεί για τις επικείμενες εργασίες στο κτίριο και για το κόστος αυτών? Αν ναι, τις ενέκρινε?

Αναφορικά με την αυθαίρετη μετονομασία του αμφιθεάτρου σε «Θεόδ. Αγγελόπουλος», δόθηκε η άδεια από τον ΟΑΕΔ?”

ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κανέλης: Κτίριο Εργατικού Κέντρου, μια “γκρίζα ζώνη”
To Top