ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: “O κ.Μητσοτάκης κατάντησε τη ΝΔ αρμοδιότητα της Δίωξης Ναρκωτικών”

Συνεχίζεται η διαμάχη ΝΔ – Καμμένου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Πάνου Καμμένου και ΝΔ στον απόηχο των δηλώσεων Βούτση για την Ορθοδοξία.

Η ΝΔ εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας».

Η ΝΔ κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Άμυνας «να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Ο Πάνος Καμμένος δεν άφησε αναπάντητα όσα του καταλόγισε η αξιωματική αντιπολίτευση και δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών» με τη ΝΔ να ανταπαντά ότι «ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

«Κάνουν λάθος στην αντιπολίτευση εάν ψάχνουν να βρουν λόγο ρήξης στην κυβέρνηση»

«Κάνουν λάθος στην αντιπολίτευση εάν ψάχνουν να βρουν λόγο ρήξης στην κυβέρνηση διογκώνοντας ένα θέμα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, για τη διαφωνία του σχετικά με τα όσα είπε χθες περί της Ορθοδοξίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι προσπαθεί «να ανεβάσει το θέμα», με τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν μια «καλή συνεργασία», με συμφωνίες και διαφωνίες, χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του κ. Βούτση, ενώ τόνισε πως συμφωνεί με τη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία.

«Θα πάμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και σημείωσε:

«Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ειλικρινής. Εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε μεταξύ μας και εκεί που δεν συμφωνούμε, δεν προχωρούμε μαζί. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.

Και εάν ψάχνουν στην αντιπολίτευση να βρουν λόγο ρήξης στην κυβέρνηση, διογκώνοντας ένα θέμα κάνουν λάθος. Εμείς έχουμε βρει έναν τρόπο συνεννόησης και υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός».

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει ένα Σύνταγμα και το Σύνταγμα αυτό αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του. Όμως, όταν αυτές οι δηλώσεις γίνονται από τον πρόεδρο της Βουλής, με την ιδιότητα του, έχουν ανάγκη μιας απάντησης από εμάς, τους Ανεξάρτητους Ελληνες» επισήμανε για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βούτση και συμπλήρωσε: «Για να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θα αποτελούμε το αναγκαίο καλό. Δηλαδή, θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές, εκείνες που αφορούν τα θέματα της θρησκείας, της πατρίδας, τα εθνικά, αυτά που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη οικονομία. Και σε αυτά τα θέματα καταθέτουμε τις απόψεις μας, διαφοροποιούμαστε, πολλές φορές, στις ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και όταν τίθενται τέτοια θέματα που ξεπερνούν τη συμφωνία την οποία έχουμε κάνει παίρνουμε έναν δημόσιο λόγο. Δεν σημαίνει αυτό δεν μπορεί ο καθένας να εκφέρει τις απόψεις του. Οι απόψεις του προέδρου της Βουλής είναι προσωπικές απόψεις».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στο ζήτημα παρατήρησε: «Βλέπω από τη ΝΔ μια προσπάθεια να το ανεβάσει το θέμα. Θέλω να θυμίσω ότι βουλευτής της ΝΔ ήταν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω ότι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ήταν η κ. Γιαννάκου με τις γνωστές θέσεις της κ. Ρεπούση. Εγώ πάντα είχα τις δημόσιες θέσεις μου και ως βουλευτής της Ν.Δ. και ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θέλω να θυμίσω ότι εγώ δεν ψήφισα τη Συνθήκη Σένγκεν ακριβώς γιατί ήταν αντίθετη η Εκκλησία, τότε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη ότι μίλησε με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, εξέφρασε τη συμφωνία μαζί του και υπογράμμισε: «Όλα αυτά με τους σημαιοφόρους έχουν να κάνουν με το δημοτικό σχολείο. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει πουθενά κατάργηση του σημαιοφόρου, του αρίστου στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο. Στο δημοτικό- έχω κι εγώ παιδιά στο δημοτικό- νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν άριστα. Αλλά από εκεί και πέρα το δικαίωμα να κρατάει τη σημαία μόνο ένα από τα παιδάκια του δημοτικού, το οποίο φαίνεται να πρωτεύει έναντι κάποιων άλλων, δεν είναι κάτι το οποίο αποτελεί ταμπού. Ολα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να κρατάνε τη σημαία. Αυτά αντιμετωπίζονται με διάλογο και θεωρώ ότι είναι ένα θέμα στο οποίο μπορούμε να κάνουμε αντιπολίτευση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον Νίκο Φίλη, για τον οποίο είπε ότι έχουν διαφωνίες, αλλά τον χαρακτήρισε «ως έναν από τους καλύτερους υπουργούς Παιδείας», επειδή κατάφερε να ανοίξουν όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με όλα τα βιβλία και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Σε ερώτηση για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα είπε ότι σε άλλα συμφωνούν και σε άλλα διαφωνούν και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η μεγάλη επιτυχία η οποία είχε στο προσφυγικό είναι ότι καταφέραμε η Ελλάδα να γίνει ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Όλα αυτά περί ‘’ισλαμοποίησης’’ της Ελλάδας και διάφορα τρελά σενάρια που παίζανε οι νεοακροδεξιοί της ΝΔ, που κουβάλησε ο κ. Σαμαράς, ήταν ένας μύθος».

Σχετικά με τη φορολογία είπε ότι η μόνη λύση για να μειωθεί είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνηση με τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν στην 82η ΔΕΘ την πρόταση να υπάρξει η δυνατότητα χαμηλής φορολογίας για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα επενδύσουν οι οποίες θα επενδύσουν αυτή τη στιγμή και θα παράγουν κέρδη πέραν αυτού που είχαν τον προηγούμενο χρόνο.

Σε ερώτηση για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Θεωρώ ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής ετοιμάζεται να γίνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή εάν προχωρήσουν στην εξόρυξη της επιφανείας. Εάν θέλει να προχωρήσει η Ελληνικός Χρυσός θα πρέπει να σεβαστεί τους περιβαλλοντικούς όρους του οποίους θέτουμε σαν κυβέρνηση».

Καμμένος: “O κ.Μητσοτάκης κατάντησε τη ΝΔ αρμοδιότητα της Δίωξης Ναρκωτικών”
To Top