ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: “Τον Τσίπρα θα τον προδώσουν όσοι με πρόδωσαν”

Πώς θα υπογράψω μομφή – Η συνέντευξη στο Star

“Επιμένουμε, καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία” δήλωσε ο Πάνος Καμμένος αναφέροντας σε ποια περίπτωση θα συμφωνήσει με Μητσοτάκη. Ζήτησε πάλι δημοψήφισμα και αποκάλυψε πως θα δώσει το “παρών” στο συλλαλητήριο.
“Εγώ και μόνος μου αν χρειαστεί θα κάνω το οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να αποτρέψω να περάσει το όνομα “Μακεδονία” δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο STAR ο πρώην υπουργός Άμυνας.

“Θα υπογράψω πρόταση μομφής αν ο Μητσοτάκης δεχτεί τη θέση μου για τη πΓΔΜ. Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών”, ανέφερε, ωστόσο πρόσθεσε:
“Ο Μητσοτάκης ήθελε να ρίξουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να παραδώσει ο ίδιος την Μακεδονία μας με δίκη του συμφωνία”. Επέμεινε δε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει καθόλου να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία” σε ονομασία κράτους, έθνους και γλώσσας, αν δεν περάσει η υπάρχουσα από τη Βουλή.
Δήλωσε δε πως “οι άνθρωποι που με πρόδωσαν, αύριο θα προδώσουν τον Τσίπρα”. Χαρακτήρισε πάντως “έντιμη” τη στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, καθώς όπως είπε “είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τι θα κάνει”.
“Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση εγώ τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Λέγαν θα καταργηθούν οι παρελάσεις και οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο, δεν έγιναν αυτά. Η κυβέρνηση τώρα ζητά εμπιστοσύνη για τις Πρέσπες, σε αυτό δεν έχει τη δική μας στήριξη. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα αλλά δεν τα κατάφερα”, πρόσθεσε για να αφήσει νέες αιχμές:
“Αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κ. Κουντουρά με πρόδωσε και εμένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πει ναι στη ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό είναι καραγκιοζιλίκι”.
Νέο αίτημα για δημοψήφισμα
Στη συνέχεια, δήλωσε δε πως παραμένει σταθερός στις απόψεις του. “Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης που τη συνδέει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πονηρό το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έφερε ο Κοτζιάς. Η Συμφωνία είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει τις πολιτικές προτεραιότητες.
Όσο για το αν θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, απάντησε χαρακτηριστικά πως “θα είμαστε παρόντες. Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε”.
Κλείνοντας είπε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δέχονταν εξ αιτίας των διαφορετικών θέσεών τους. “Κατά καιρούς ο κ. Βούτσης μου είχε επιτεθεί. Είχαμε διαφωνήσει για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις άδειες του. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε, τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία και τις παρελάσεις. Ήθελαν να περάσουν απόψεις για τους αρνητές στράτευσης. Δεν τα πέρασα εγώ αυτά”.

To Top