Νέα Προϊοντα

Τα καλύτερα στρώματα ύπνου για παιδιά: Δοκιμασμένα από ειδικούς, με την έγκριση των γονιών!

Το ότι τα παιδιά χρειάζονται πολύ και ποιοτικό ύπνο σε κατάλληλα στρώματα ύπνου, είναι γνωστό. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ρήση, ο ύπνος θρέφει τα παιδιά. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ύπνου, νήπια ηλικίας 3-5 ετών πρέπει να κοιμούνται από 10-13 ώρες την ημέρα, ενώ οι έφηβοι από 14-17 ετών χρειάζονται 8-10 ώρες ύπνου. Δεδομένης της σημασίας του καλού ύπνου στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών είναι καίριας σημασίας η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για το παιδί σας. Αρχής γενομένης από τη ρουτίνα ύπνου που υιοθετείτε, αλλά και τα στρώματα, που επιλέγετε.

Στρώματα: 3 βασικοί τύποι

Υπάρχουν 3 υλικά από τα οποία κατά βάση κατασκευάζονται τα στρώματα. Είναι το αφρώδες υλικό, τα φυσικά υλικά και τα υβριδικά στρώματα. Στα αφρώδη υλικά περιλαμβάνονται το memory foam, γέλη και πολυουρεθάνη. Στα φυσικά υπάγονται τα στρώματα με ελατήρια, τα λάτεξ και τα βαμβακερά. Τα υβριδικά είναι μια μίξη των αφρωδών και των φυσικών υλικών.

Οι ειδικοί λοιπόν υποστηρίζουν, ότι πριν επιλέξει κανείς πρέπει να ζυγίζει τα υπερ και τα κατά καθενός από αυτά τα υλικά. Για παράδειγμα όλα τα αφρώδη στρώματα είναι τα πιο οικονομικά, αλλά δεν παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη στο σώμα. Εδώ κερδίζουν τα υβριδικά, γιατί προσφέρουν καλή στήριξη σε προσιτή τιμή. Από την άλλη πλευρά τα φυσικά είναι εξαιρετική επιλογή, γιατί είναι στρώματα φιλικά στο περιβάλλον, προσφέρουν πολύ καλή στήρξη και διαρκούν σχεδόνι μια ζωή, καθώς χρησιμοποιείται λατεξ αντί για αφρό. Γι’ αυτό και είναι ακριβά. Όμως όλοι θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους κι εφόσον διαρκούν πολύ είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Σκληρά ή μαλακά στρώματα για τα παιδιά;

Μερικά παιδιά έχουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με το πως προτιμούν να είναι το στρώμα τους, την ώρα που σε άλλα δεν κάνει καμία αίσθηση το σκληρό ή μαλακό στρώμα. Είναι χρήσιμο προτού ένας γονιός επιλέξει να γνωρίζει τις διαφορές. Οι ειδικοί συνιστούν σκληρά στρώματα για παιδιά κάτω των 7 ετών. Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι άλλος από την υποστήριξη, που παρέχεται στο σώμα του παιδιού. Τα άνω των 7 ετών παιδιά μπορούν να έχουν πιο μαλακά στρώματα, αλλά και πάλι θα πρέπει να επιδιώκετε ώστε να έχουν κατάλληλη στήριξη, όπως και οι ενήλικες. Μάλιστα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ύπνου συνιστά ένα μέτριας σκληρότητας στρώμα, που θα ανακουφίζει τα σημεία πίεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά.

Τα παιδιά θέλουν μαλακά κρεβάτια. Έχουν δίκιο;

Καθώς τα παιδιά είναι πιο ελαφριά από τους ενήλικες, αισθάνονται τα στρώματα πιο ελαφριά από τους ενήλικες και τα μαλακά κρεβάτια τους είναι πιο άνετα. Καθώς μεγαλώνουν όμως οι απαιτήσεις για ένα πιο σκληρό στρώμα, που θα τα στηρίζει αυξάνονται. Μάλιστα πολλές εταιρείες προβλέποντας αυτή τη μετάβαση σχεδιάζουν στρώματα δύο όψεων. Από τη μια πλευρά είναι μέτριας σκληρότητας για να υποστηρίζει τις ανάγκες του παιδιού σε μικρότερη ηλικία. Από την άλλη πλευρά είναι πιο σκληρό για να παρέχει τη στήριξη, που το παιδί σε προ-εφηβικό ή εφηβικό στάδιο χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο πριν ξεκινήσετε τα ψώνια να έχετε κάνει και κάποιες οικονομίες.

Τι γίνεται όμως με το μέγεθος των στρωμάτων;

Τα περισσότερα παιδιά έχουν το ίδιο στρώμα μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ως ενήλικες. Γι’ αυτό είναι καλό να αγοράσετε κάτι που θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Τα φτηνά στρώματα είναι ο σίγουρος δρόμος για αγρυπνίες και κουρασμένα και γκρινιάρικα παιδιά. Καθώς το στρώμα αυτό θα συντροφεύει το παιδί για πολλά χρόνια, επιλέξτε ένα που θα μπορεί να «ακολουθεί» το παιδί καθώς θα μεγαλώνει. Επίσης αν είστε ακόμη στο στάδιο, που διαβάζετε παραμύθι ή το κρατάτε αγκαλιά, όσπου να κοιμηθεί, θα πρέπει να χωράτε κι εσείς στο κρεβάτι. Οπότε ένα ημίδιπλο θα σας βολέψει σε διάφορες ηλικίες και φάσεις ανάπτυξης του παιδιού.

Τα μαξιλάρια ύπνου εξίσου σημαντικά

Τέλος μην ξεχνάτε ότι και τα μαξιλάρια ύπνου έχουν τη δική τους σημασία στην ξεκούραση του παιδιού. Τα αλλάζουμε σαφώς πιο συχνά, αλλά η υποστήριξη του αυχένα και η ευθυγράμμιση με τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι καθοριστικής σημασίας. Έτσι θα αποφύγετε προβλήματα στη στάση του σώματός του και θα έχετε πραγματικά ξεκούραστα παιδιά.

Τα καλύτερα στρώματα ύπνου για παιδιά: Δοκιμασμένα από ειδικούς, με την έγκριση των γονιών!

Δημοφιλέστερα

To Top