Τροφή για σκέψη

Κάλυψη του Νέδοντα σε κάποια σημεία και εκβάθυνση εξετάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Το ζήτημα να σκεπαστεί ο Νέδοντας σε κάποια σημεία του, αλλά και να γίνει εκβάθυνσή του, όπου απαιτείται, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχετευτικότητά του, εξετάζει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μετέβη στην Αθήνα, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη και το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη, στο Υπουργείο Υποδομών, ώστε να συζητήσουν τα σχετικά με την πορεία των μελετών για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Καλαμάτας.
Ζητήματα οριοθέτησης του Νέδοντα, όπως και βελτίωσης της παροχετευτικότητάς του τέθηκαν επί τάπητος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος σήμερα, εξετάζεται από την ομάδα που έχει αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα, το ενδεχόμενο κάλυψης του Νέδοντα σε κάποια σημεία του, ώστε να υπάρχει περισσότερος ζωτικός χώρος”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Βέβαια, δεν διευκρίνισε αν ως ζωτικό χώρο εννοεί πάρκινγκ ή πάρκο…

Ταυτόχρονα εξετάζεται και η εκβάθυνση του Νέδοντα σε κάποια σημεία του που παρουσιάζουν προβλήματα, ενώ επεσήμανε ότι στον Νέδοντα θα υπάρξει πλήρης ανακατασκευή του χειμάρρου. Έργα που θα κοστίσουν, όπως τόνισε, πάνω από 80.000.000 ευρώ!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην Αγία Σωτήρα, όπου και θα αντιμετωπιστεί με το μάζεμα των νερών πάνω από τον περιμετρικό, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Μ.Π.

To Top