ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Αγώνα για παρεμπόδιση πλειστηριασμού στην Καλαμάτα-Τι απαντά ο συμβολαιογράφος

ΓΙΑ “ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ” ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

“Όλοι στην Καλαμάτα για να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό σπιτιού άνεργου οικοδόμου”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, η οποία όπως δηλώνουν “άρχισε να βγάζει στο σφυρί και στο νομό μας σπίτια φτωχών ανθρώπων”.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν τα ακόλουθα:

“ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική η οποία άρχισε να βγάζει στο σφυρί και στο νομό μας σπίτια φτωχών ανθρώπων.
Παρά τα όσα λέει η κυβερνητική προπαγάνδα την Τετάρτη βγαίνει στην Καλαμάτα στο σφυρί το σπίτι άνεργου οικοδόμου.
Καλούμε όλους τους πολίτες, καθώς και όλα τα συνδικάτα και οργανωμένα κοινωνικά σύνολα να συσπειρωθούν στην Επιτροπή για να αγωνιστούμε ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις λαϊκών περιουσιών ανθρώπων που οι μνημονιακές πολιτικές τους έχουν μειώσει δραματικά το εισόδημά τους.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας σας καλεί την Τετάρτη 15/5/2018 και ώρα 13:30 στην οδό Αριστομένους 79-81 (απέναντι από τα Δικαστήρια) στο Συμβολαιογραφείο Αθανάσιου Καρκατζούλη, για να εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε τον πλειστηριασμό του σπιτιού του άνεργου συμπολίτη μας.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ”

ΓΙΑ “ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ” ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

“Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός γιατί δεν θέλει η Τράπεζα”

Το MessiniaLIVE απευθύνθηκε στον συμβολαιογράφο, Αθανάσιο Καρκατζούλη, το γραφείο του οποίου αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και ο ίδιος μας δήλωσε ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς ισχύει η άτυπη συμφωνία των Τραπεζών με την Κυβέρνηση να μην εκπλειστηριάζεται καμία πρώτη κατοικία, και η συγκεκριμένη τράπεζα και την παραμικρή υποψία να έχει ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία δεν την εκπλειστηριάζει. “Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός αύριο, και ο άνθρωπος θα εξακολουθήσει να έχει το σπίτι του”, μας είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αθανάσιος Καρκατζούλης έκανε λόγο για “αισχρούς προβοκάτορες” που “ευτελίζουν τη δικαιοσύνη”, γιατί ο συμβολαιογράφος έρχεται να προστατεύσει και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του πολίτη, δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τους πολίτες και δήλωσε έκπληκτος με το δημόσιο κάλεσμα που γίνεται στο γραφείο του, και στον χώρο εργασίας του.
Όπως μας δήλωσε, κάποιοι έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες, μέσα από αυτό το δημόσιο κάλεσμα για παρεμπόδιση και αποτροπή του πλειστηριασμού, και πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να προσφύγει στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία προκειμένου να διαφυλάξει τον χώρο εργασίας του και τη δουλειά του.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ “ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ”

Μάλιστα ο ίδιος σε δημόσια ανάρτησή του στο facebook, αναφερόμενος στην ανακοίνωση για παρεμπόδιση του πλειστηριασμού, απευθύνει πρόσκληση “σε όλους τους δημοκράτες πολίτες να αντισταθούν στην προβοκάτσια και ανευθυνότητα” προσερχόμενοι αύριο στο γραφείο του. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Επειδή μου έχει δημιουργήσει κατάσταση φόβου και αγωνίας το παραπάνω δημοσίευμα και ανησυχώ για τους εργαζόμενους στο συμβολαιογραφείο καθώς και για τον περαιτέρω ευτελισμό της ελληνικής δικαιοσύνης που υπηρετώ, όπως και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς, προσκαλώ τους συνανθρώπους μου, δημοκράτες πολίτες, να αντισταθούν στην προβοκάτσια και ανευθυνότητα του δημοσιεύματος με παράστασή τους αύριο στο γραφείο μου το οποίο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ“.

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί το μαζικό και ανεξέλεγκτο κάλεσμα της Επιτροπής σε χώρο εργασίας-γραφείο συμβολαιογράφου, δίνοντας την ακριβή διεύθυνσή του με σκοπό όπως αναφέρεται “να εμποδίσουν και να αποτρέψουν πλειστηριασμό”, άραγε με ποιο τρόπο και πως; Τέτοια καλέσματα δεν συνιστούν διαμαρτυρία, αλλά αντιθέτως τρομοκρατία στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου γραφείου και δεν έχουν θέσει σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Μαίρη Περδικέα

Κάλεσμα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Αγώνα για παρεμπόδιση πλειστηριασμού στην Καλαμάτα-Τι απαντά ο συμβολαιογράφος
To Top