Τουρισμός

4 Μάϊου ξανά στον πλειστηριασμό το ιστορικό ξενοδοχείο REX

Στη δίνη των δικαστικών διαδικασιών του πλειστηριασμού έχει περιέλθει τα χρόνια της πανδημίας το ιστορικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας, το REX Hotel στο κέντρο της πόλης, αφού στις 4 Μαΐου, το σφυρί θα χτυπήσει για το Rex μετά από ματαιώσεις κι αναβολές.

Με πάνω από έναν αιώνα ζωής, και μετά από αρκετές ανακατασκευές και ανακαινίσεις, το 4 αστέρων Rex Hotel, στην οδό Αριστομένους, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο δίπλα από το ιστορικό πλέον δημαρχείο της πόλης, εξακολουθεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, διαθέτοντας 42 δωμάτια και 2 σουίτες που χαρακτηρίζονται από διακριτική νεοκλασική διακόσμηση.

Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 για ποσό 100.000 ευρώ, οδηγώντας στον πλειστηριασμό που ορίστηκε αρχικά για τις 22 Ιουλίου 2020, με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς 3.277.642 ευρώ.
Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας και ορίστηκε νέος για τις 21 Οκτωβρίου 2020, με την ίδια τιμή εκκίνησης. Στο μεταξύ, όμως, η εταιρεία προσέφυγε δικαστικά, ζητώντας διόρθωση της τιμής, αλλά και της περιγραφής του ακινήτου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, στις 9 Οκτωβρίου 2020 έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή της εταιρείας, διατάσσοντας την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 5.401.419 ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης έγινε ο πλειστηριασμός στις 21 Οκτωβρίου 2020, αλλά απέβη άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Στη συνέχεια, ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για τις 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ματαιώθηκε με εντολή της επισπεύδουσας. Μετά, όμως, η επισπεύδουσα ζήτησε να χτυπήσει ξανά το σφυρί και αυτό προγραμματίστηκε για τις 4 Μαΐου, με τιμή εκκίνησης 5.401.419 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως σήμερα το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά κι αυτές τις ημέρες του Πάσχα παρουσιάζει σημαντική πληρότητα με την αβεβαιότητα να συνεχίζεται…

4 Μάϊου ξανά στον πλειστηριασμό το ιστορικό ξενοδοχείο REX
To Top