ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Μπορούμε καλύτερα στο παραλιακό μέτωπο και θα το απαιτήσουμε

Με αφορμή την επικείμενη μονοδρόμηση μικρού τμήματος της Ναυαρίνου (από Φαρών μέχρι Ακρίτα) και τη συνοδευόμενη ανάπλαση σε αυτό το κομμάτι του παραλιακού μετώπου που προβλέπει μεταξύ άλλων επίστρωση κυβόλιθων (!) στο κομμάτι που θα περνούν τα αυτοκίνητα, διαπλάτυνση βορείου πεζοδρομίου, και φώτα LED, η παράταξη της Τόνιας Κουζή εκφράζει για ακόμα μια φορά τη διαφωνία της για την αποσπασματικότητα των ρυθμίσεων αυτών, αλλά και για το κόστος της παρέμβασης που αγγίζει τα 650.000 ευρώ, για ένα δρόμο 240 μέτρων και 4.400 τ.μ.Βεβαίως τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ωστόσο οι ενστάσεις της παράταξης “Καλαμάτα Τόπο Ζωής” έγκειται στο ότι είναι αποσπασματικές και δεν αξιοποιείται όλο το παραλιακό μέτωπο, όπως θα έπρεπε. Επαναφέρει το Σχέδιο 631 που είχαν παρουσιάσει προεκλογικά, διαμηνύοντας ότι δεν θα μείνουν παρατηρητές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΑΣ ΚΟΥΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Προεκλογικά ακούγαμε πολλές φορές ότι πάνω – κάτω όλα τα προγράμματα είναι τα ίδια. Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για την πόλη αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

“Σαφώς κάποιοι από εμάς δεν είχαμε την πολυπόθητη εμπειρία & τις πολιτικές πλάτες για να μετράμε ψήφους, είχαμε όμως κάποια γνώση και σαφή άποψη για την πόλη και προσπαθήσαμε φιλότιμα να το περάσουμε αυτό στην προεκλογική μας πορεία”

 

Όταν δείχναμε ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΟΜΕΣ στο ΣΧΕΔΙΟ 631 σε σχέση με την πρόθεση μας να ανοίξουμε με ειλικρίνεια τη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, όταν οργανώναμε επιστημονικού επιπέδου συζητήσεις για το παραλιακό μέτωπο με απόψεις διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, όταν ξετυλίγαμε τους χάρτες με τον συγκοινωνιολόγο Ζέκκο που ξέρει τις χαράξεις της πόλης καλύτερα από τον καθένα μας, όταν αναλύαμε και παρουσιάζαμε την υφιστάμενη και την επιδιωκόμενη κατάσταση σε όλο το μήκος της ακτογραμμής μας από Ανατολή έως Δύση, δυστυχώς πολλοί δεν ήταν εκεί.
Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν άγγιξε το θέμα ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

“Έρχεται τώρα μια ακόμη πανάκριβη μονοδρόμηση μερικών μέτρων να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες για άλλη μια φορά, να τους διαφημίσει την πολυπόθητη ανάπτυξη που για ακόμη φορά δεν θα έρθει ποτέ γιατί ο δημόσιος χώρος δεν είναι μια στρώση κυβόλιθοι, προκάτ παγκάκια και μια σειρά φωτιστικών’

Ο δημόσιος χώρος είναι αγαθό, είναι δικαίωμα όλων μας και οφείλει να έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά για να γίνει αποδεκτός από τον πολίτη.
Διαχρονικά, δυστυχώς, οι τελευταίες διοικήσεις της πόλης συγχέουν τη μελετητική προσέγγιση του συνόλου με την αποσπασματικότητα της ροής των χρημάτων.
Η συζήτηση για το μέτωπο πρέπει να πραγματοποιηθεί με γνώμονα την άποψη ειδικών και θα ήταν ευχής έργο να το αντιληφθεί η δημοτική αρχή και να το πράξει άμεσα.

Η αναγκαιότητα για ουσιαστική επίλυση του ζητήματος είναι περισσότερο από προφανής και σκόπιμο θα ήταν ακόμη και αν δεν δρομολογηθεί άμεσα από τη δημοτική αρχή να κινητοποιηθούμε όλοι μειοψηφίες και πολίτες απαιτώντας δράση και προτείνοντας τον τρόπο. Ας μη χαθούν ακόμη 4 χρόνια.

“Δεν μένουμε παρατηρητές, συμμετέχουμε και σχεδιάζουμε την αλλαγή”

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Μπορούμε καλύτερα στο παραλιακό μέτωπο και θα το απαιτήσουμε
To Top