Αθλητισμός

Καλαμάτα – Ρεαλιστικός στόχος πλέον η δεύτερη θέση

Η ισοπαλία στο “Ελ Πάσο” απέναντι στην Καλλιθέα ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της Καλαμάτας για να κυνηγήσει την πρώτη θέση και το Λεβαδειακό στο φετινό πρωτάθλημα οπότε οι μελανόλευκοι φαίνεται να συμβιβάζονται με την ιδέα της δεύτερης θέσης.

Αυτός πλέον θα είναι και ο ρεαλιστικός στόχος για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και αποτελεί το συμπέρασμα της κουβέντας που είχε ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς με το τεχνικό τιμ.

Το κίνητρο για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές παραμένει ισχυρό καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας θέλουν να χτίσουν σε αυτά τα ματς που απομένουν, να κυνηγήσουν τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο και να δουν μέσα από τα παιχνίδια σε ποιους μπορούν να υπολογίζουν για το χτίσιμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα θα αποτελούσε την καλύτερη ηθική δικαίωση για την ομάδα η διαφορά με τον Λεβαδειακό να φτάσει στους τέσσερις πόντους ώστε να γίνει πράξη αυτό που είχαν τονίσει μελανόλευκοι στην τελευταία ανακοίνωση τους, για το αίσθημα δικαίου του φίλαθλου κόσμου και το γεγονός πως οι πρωταθλητές πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Αγωνιστικά η Μαύρη Θύελλα θα έχει την δυνατότητα να το αποδείξει αυτό στο μεταξύ τους παιχνίδι, που κατά τα φαινόμενα θα είναι το πρώτο στην επιστροφή της ομάδας στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, αλλά πριν από αυτό υπάρχουν και τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με το Αιγάλεω την Τετάρτη και τον Ηρόδοτο την προσεχή Κυριακή, στα οποία η Καλαμάτα θέλει να πετύχει το απόλυτο.

Στο “Ελ Πάσο” οι μελανόλευκοι έκαναν ένα ικανοποιητικό πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, πράγμα που έχει γίνει πολλές φορές στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαν τις φάσεις να βάλουν ένα τέρμα, πέρασαν δύσκολα στα πρώτα 15΄του β’ μέρους και τελικά έμειναν στο μηδέν, αποτέλεσμα που δεν βόλεψε κανένα. Μοναδικό κέρδος για την Καλαμάτα στο αγωνιστικό επίπεδο ήταν η παρουσία του Λαδά, ο οποίος κλήθηκε να παίξει σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι για πρώτη φορά στη σεζόν και ανταπεξήλθε με επιτυχία.

Με μικροενοχλήσεις από την αναμέτρηση επέστρεψε ο Τζούνιορ Μπακαγιόκο και την Τρίτη θα φανεί εάν τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή του στο ματς με το Αιγάλεω. Όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στη διάθεση του Γιάννη Μπελά.

Καλαμάτα – Ρεαλιστικός στόχος πλέον η δεύτερη θέση
To Top