ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα Μπροστά: “Η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου”

Για “μεθόδευση” κατηγορούν τον Δήμαρχο Καλαμάτας η παράταξη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” όσον αφορά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επανέφερε το αρχικό του ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μετά από 5 μισή ώρες συνεδρίαση. Η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου επισημαίνει το οξύμωρο της συνεργασίας του Δημάρχου Καλαμάτας με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση και του ψηφίσματος καταδίκης της Χρυσής Αυγής που εισήγαγε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για “απέλπιδα προσπάθεια του Δημάρχου να ξεχαστεί η συνεργασία του αυτή” μετά και τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

“Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε μάρτυρες μιας απέλπιδος προσπάθειας του κου Δημάρχου, μέσα από ανακοινώσεις και δηλώσεις καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να ξεχαστεί η συνεργασία του με τον καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κο Κουκούτση.

Στο τελευταίο μάλιστα Δημοτικό Συμβούλιο, μόλις αντελήφθη ότι προ Ημερησίας Διατάξεως είχε τεθεί θέμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο θα είχε τη στήριξη του συνόλου της αντιπολίτευσης, κατέθεσε δικό του αναλόγου περιεχομένου ψήφισμα.

Αντιλαμβανόμενος όμως ότι θα κατηγορούνταν από σύσσωμη την αντιπολίτευση για υποκρισία, το απέσυρε και προσπάθησε χωρίς βέβαια να τα καταφέρει, να κρυφτεί πίσω από την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπως τελικά είχε διαμορφωθεί, απαιτώντας να αφαιρεθεί από αυτή η αναφορά στη συνεργασία του με τον κο Κουκούτση.

Στο τέλος της συνεδρίασης όταν είχαν μείνει δύο τυπικά θέματα προς συζήτηση και δέκα πέντε (15) δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς το σύνολο σχεδόν των συμβούλων της αντιπολιτεύσεως γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ψήφισμα είχε αποχωρήσει (μετά από 5 ώρες και 30 λεπτά συνεδρίασης), ο κος Δήμαρχος επανέφερε, λειτουργώντας απόλυτα αντιδεοντολογικά, το αρχικό του ψήφισμα.

Το ψήφισμα αυτό έλαβε 12 ψήφους επί 15 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων (12 της συμπολίτευσης και 3 της αντιπολίτευσης), όταν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει 41. Το οποίο έσπευσε αμέσως να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του Δήμου, «ξεχνώντας» να ανεβάσει την εγκριθείσα με ψήφους 18 υπέρ και 12 κατά, απόφαση της πρότασης της αντιπολίτευσης.

Όλη αυτή η μεθόδευση του κου Δημάρχου την οποία περιγράψαμε ανωτέρω αποδεικνύει την ιδιαίτερη αντίληψη που έχει για τη λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών και εξηγεί απόλυτα τις επιλογές των συνεργατών του, τις οποίες τον βεβαιώνουμε δεν πρόκειται να ξεχάσουν οι Δημότες”.

Καλαμάτα Μπροστά: “Η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου”
To Top