ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Καλαμάτα αποκτά χώρο τρισδιάστατης απεικόνισης των ιστορικών γεγονότων του 1821

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΟΡΤΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα η δημιουργία του “Ψηφιακού εκθέματος” στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Πρόκειται για μια κατασκευή που θα φιλοξενηθεί ένα ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, όπου μέσα από τρισδιάστατες προβολές θα μπορούν οι επισκέπτες να εισέρχονται οργανωμένα κι ομαδικά και να θαυμάζουν ιστορικά γεγονότα του 1821.

Το ψηφιακό έκθεμα τοποθετήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο μετά από συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, των Ιδρυμάτων Κάρμεν και Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με την υποστήριξη της ΤΕΜΕΣ.

Παραπλεύρως θα εκτίθεται σε έναν όμορφο κι οργανωμένο χώρο μια φορεσιά του 1821.
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας μας ξενάγησε σε αυτό το “τεχνολογικό εργαστήρι“, το οποίο με βιωματικό τρόπο θα παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα με σύγχρονο τρόπο και θα είναι ανοιχτό για όλους και κυρίως προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού διαθέτει ειδική ράμπα.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Μάλιστα ο κ.Λύρας τόνισε πως το επόμενο διάστημα το Πνευματικό Κέντρο θα γίνει πλήρως προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού θα τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός που θα οδηγεί προς το Αμφιθέατρο. Τα εγκαίνια του “ψηφιακού εκθέματος” θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο. Το κόστος του ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ, με τα 34.000 να τα καλύπτει ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Δείτε και αυτά:

Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό Μουσείο “Καλαμάτα 1821” στο Ιστορικό Δημαρχείο

To Top