ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Σάρωσε” η κακοκαιρία τα ξημερώματα την Οιχαλία με ανέμους 13 μποφόρ!

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας έπληξε σήμερα νωρίς το πρωί η κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες, με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδόπουλο να δηλώνει στο Messinialive πως “η ΕΜΥ μας είπε πως μας έπληξαν άνεμοι έντασης 13 μποφόρ”!

Συνθήκες ανεμοστρόβιλου δημιουργήθηκαν που σάρωνε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Πολλά μεγάλα δέντρα “τσάκισαν”, αρκετές κολώνες έσπασαν στη μέση, ενώ ζημιές υπάρχουν σε νεκροταφεία και σε αγροτικούς δρόμους.

Αποτέλεσμα της έντονης αλλά σχετικά μικρής διάρκειας κακοκαιρίας, που καταγράφεται στις 4 τα ξημερώματα, ήταν να γίνουν καταστροφές σε αρκετά χωριά του Δήμου, σε στέγες, δέντρα και σε κολώνες ηλεκτρισμού σε μεγάλη έκταση. Σε αρκετά σημεία μετέβη και η Δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου με Αντιδημάρχους για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής και να συντονίσουν τις ενέργειες αποκατάστασης.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση, αφού “ο μισός Μελιγαλάς δεν έχει ρεύμα”, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος στο MESSINIALIVE.

To Top