Τροφή για σκέψη

Και φέτος οι καλοκαιρινές άδειες δημοτικών υπαλλήλων Καλαμάτας κατόπιν έγκρισης Νίκα

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- GDPR- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

Σύσκεψη υπό το Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων, του Γενικού Γραμματέα και Διευθυντών του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, στο επίκεντρο βρέθηκαν:

• η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και των συναλλασσομένων με το Δήμο, εν όψει μάλιστα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR που ήδη ισχύει,
• η μείωση της γραφειοκρατίας,
• η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και
• η ορθή διαχείριση του προσωπικού, ιδίως όταν έλθουν στο Δήμο 200 υπάλληλοι 8μηνης υπηρεσίας, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Δόθηκαν, ακόμη, οι αναγκαίες οδηγίες για την επέκταση της ψηφιακής υπογραφής, την αξιολόγηση του προσωπικού– που ξεκίνησε από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί… και το ωράριο εργασίας του, καθώς και την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης προς τα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι κάθε Υπηρεσία θα έχει το δικό της αρχείο, όπως η Πολεοδομία, σε σύγχρονο χώρο που κλειδώνει.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, για πολλοστή φορά επισημάνθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος στους στεγασμένους χώρους του Δημαρχείου, της οποίας η παραβίαση επισύρει πρόστιμα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι παρόν κατά τη θερινή περίοδο για την εξυπηρέτηση του κοινού, ο δε τελικός έλεγχος για τη χορήγηση αδειών στους υπαλλήλους από 1ης Ιουλίου θα γίνεται από τον ίδιο. Ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με έμφαση στους τομείς της Καθαριότητας και του Πρασίνου και με τη συμβολή των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εν όψει αυξημένης επισκεψιμότητας κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι η ανάλογη απόφαση του δημάρχου- για 5 ημέρες καλοκαιρινή άδεια στους υπαλλήλους επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος, είχε προκαλέσει επικριτικά σχόλια και αντιδράσεις. Μάλιστα η Ν.Ε. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας είχε καταγγείλει τον δήμαρχο για “αυταρχισμό και απαράδεκτη στάση” και στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων” και πως “οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις του εκάστοτε δημάρχου αλλά υπόκεινται στις διατάξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα”.
Διαβάστε και αυτό:

Άδεια μόνο για 5 ημέρες στους δημοτικούς υπαλλήλους για λόγους… δημοσίου συμφέροντος

Και φέτος οι καλοκαιρινές άδειες δημοτικών υπαλλήλων Καλαμάτας κατόπιν έγκρισης Νίκα
To Top