Τροφή για σκέψη

Άδεια μόνο για 5 ημέρες στους δημοτικούς υπαλλήλους για λόγους… δημοσίου συμφέροντος

Όπως είχε εξαγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αυστηρώς για τους 2 μήνες του καλοκαιριού Ιούλιο και Αύγουστο οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων θα δίνονται με φειδώ μόνο με απόφαση δημάρχου και μόνο για 5 εργάσιμες ημέρες!

Η δημοτική Αρχή Καλαμάτας επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη οι άδειες των υπαλλήλων να είναι περιορισμένες, ελεγχόμενες, και εγκεκριμένες από τον ίδιο τον δήμαρχο!

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με απόφαση του Δημάρχου, οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα χορηγούνται μόνο από τον ίδιο και μόνο για πέντε εργάσιμες ημέρες. Οι όποιες παρεκκλίσεις θα υπάρξουν με εισήγηση των Διευθυντών και για απολύτως συγκεκριμένους λόγους και ανάγκες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους δημοσίου συμφέροντος και, συγκεκριμένα, επειδή έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της πόλης και πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και φιλοξενούμενοι, καθώς και για να είναι η πόλη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Δήμαρχος, με δήλωσή του, εξέφρασε τη λύπη του που αναγκάζεται να λάβει τέτοια απόφαση, όμως – όπως εξήγησε και στο Σωματείο – προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση του δημοτικού συμφέροντος, γι’ αυτό κι ο ίδιος, οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι Ιούλιο και Αύγουστο στη θέση τους”.

Άδεια μόνο για 5 ημέρες στους δημοτικούς υπαλλήλους για λόγους… δημοσίου συμφέροντος
To Top