ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστορικό Δημαρχείο: Παραδίδονται οι αίθουσες για το 1821 – “Κόλλησε” το Συντονιστικό Κέντρο Αστυνόμευσης

Σε φάση ολοκλήρωσης έχει μπει ο χώρος που αφορά την “Διαμόρφωση αίθουσας του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας”», και ως αίθουσα θα φιλοξενήσει την προβολή των εφαρμογών μέσω οθονών προβολής, διαδραστικών συστημάτων πληροφόρησης αλλά και σε άλλο χώρο παραπλεύρως, την έκθεση κειμηλίου της Επανάστασης καθώς και σχετικές εκτυπώσεις / αφίσες στο πλαίσιο του έργου «Καλαμάτα 1821- Δρόμοι Ελευθερίας».

Η μια αίθουσα, η μικρότερη θα φιλοξενεί αποκλειστικά αντικείμενα και κειμήλια της εποχής ενώ η άλλη – σύμφωνα με την μελέτη – θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου χωρίς να δεσμεύει τους χώρους για αποκλειστική χρήση.

Αντιθέτως, πρόκειται για πρόταση διαμόρφωσης χώρων πολλαπλής χρήσης που θα μπορούν στο μέλλον, αξιοποιώντας και τον εξοπλισμό που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του έργου, να χρησιμοποιούνται και για διαφορετικούς σκοπούς όπως, ενδεικτικά, για την τουριστική προβολή της περιοχής, για περιοδικές φυσικές ή/και ψηφιακές εκθέσεις, για εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.


Για να φιλοξενηθούν οι δράσεις αυτές, έχει σταματήσει την λειτουργία του και λόγω covid το γραφείο τουριστικής προβολής ενώ μεταφέρθηκε σε διπλανό γραφείο το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών ΚΕΥΔ Καλαμάτας.

Καμία εργασία για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Αστυνόμευσης

Αντιθέτως, δεν έχει γίνει καμία εργασία για την δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού κέντρου, παρά το γεγονός ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας προσδιόριζε το τέλος Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης των υπηρεσιών κάτι που φυσικά είναι αδύνατο να γίνει μέσα σε 10 ημέρες. Η εμπλοκή και η χρονοτριβή οφείλεται στην εμπλοκή αρκετών Υπηρεσιών που απαιτεί και αρκετή γραφειοκρατία και εγκρίσεις.

Διαβάστε και αυτό:

Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ιδρυθεί και θα λειτουργεί

Ιστορικό Δημαρχείο: Παραδίδονται οι αίθουσες για το 1821 – “Κόλλησε” το Συντονιστικό Κέντρο Αστυνόμευσης
To Top