ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ 17 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ

Είναι πλέον επίσημο και με την “βούλα”: Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκτά Αστυνομικό Σταθμό Αεροδρομίου, που θα στελεχωθεί από 17 οργανικές θέσεις, από τις οποίες οι 5 θα είναι αξιωματικών και οι 12 υπαξιωματικών και αστυνομικού προσωπικού.

Ο αστυνομικός σταθμός θα επιφορτιστεί με τα καθήκοντα αστυνόμευσης και εποπτείας του πολυσύχναστου πλέον αεροδρομίου, με την ραγδαία αύξηση στην επισκεψιμότητα, εποχικά από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η οργανική δύναμη θα τίθεται στη διάθεση της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, αφού το νέο αστυνομικό προσωπικό θα προέρχεται από περιοχές εκτός του νομού και δεν θα αποδυναμωθεί η υπάρχουσα δύναμη.

Το σχετικό ΦΕΚ είχε δημοσιευθεί στο τέλος Αυγούστου με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ίδρυση νέων υπηρεσιών, μεταξύ άλλων υπήρχε και του σταθμού αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Χθες υπεγράφη επίσημα η απόφαση της ίδρυσης του σταθμού, κάτι που έγινε μετά από συντονισμένες κι επίμονες προσπάθειες κυρίως της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Παναγιώτας Κοζομπόλη, η οποία επανειλημμένως είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον, με επαφές τόσο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον γενικό γραμματέα κ. Αναγνωστάκη όσο και με τους στρατηγούς της ΕΛΑΣ που χειρίζονται θέματα του Επιτελείου και της αστυνομικής δύναμης.

Αναμφίβολα η ίδρυση του αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο θα αποσυμφορήσει τους αποσπασμένους αστυνομικούς και θα διαθέτει πλέον ικανή αυτόνομη δύναμη για να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, αφού σε καθημερινή σχεδόν βάση, συλλαμβάνονται με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλοδαποί που επιχειρούν να ταξιδέψουν μέσω του αεροδρομίου, χρησιμοποιώντας το ως πύλη εξόδου για ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ θα αυξηθεί και ο έλεγχος στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας
To Top