ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oι “Elliniko” από το Αμβούργο στην Καλαμάτα

Αντιπροσωπεία του Κύκλου Φίλων και Προσφοράς προς την Ελλάδα, με την ονομασία “Elliniko”, ο οποίος εδρεύει στο Αμβούργο Γερμανίας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι Γερμανοί φίλοι της Ελλάδος έχουν σημαντική ανθρωπιστική δράση και ενισχύουν, μεταξύ άλλων, τον «Κήπο της Λυσούς», που εκπαιδεύει νέα άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση στην καλλιέργεια της γης και στην πώληση αγροτικών προϊόντων, μια πρωτοβουλία της Βαλτράουτ Σπέρλιχ και της Εύα Μαρία Λανγκ, την οποίαν υποστηρίζει έμπρακτα ο Δήμος Καλαμάτας.
Για το λόγο αυτό, συνόδευε τους φίλους της Ελλάδος η γεωπόνος Ελευθερία Ξαγοράρη, υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος του «Κήπου της Λυσούς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του “Elliniko” και ευχαρίστησε τα μέλη της για τις ευγενείς δωρεές τους, μεταξύ των οποίων ένα αυτοκίνητο, κατάλληλο για τη μετακίνηση των παιδιών του «Κήπου της Λυσούς». Υποσχέθηκε δε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διάθεση οδηγού, ώστε να εξυπηρετούνται τα παιδιά, που τυγχάνουν υποστήριξης από τον «Κήπο της Λυσούς». Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος τα παιδιά μετακινούνταν με ταξί.

Oι “Elliniko” από το Αμβούργο στην Καλαμάτα
To Top