ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Γκούμας: Η συκοπαραγωγή και οι αγρότες εκπέμπουν SOS

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΥΚΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό μετά την ολοκλήρωση της φετινής συκοπαραγωγής, η οποία ήταν η χειρότερη όλων των τελευταίων ετών, εξέφρασε μιλώντας στο Μessinialive ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Agrexpo ΑΕ και Aντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Γκούμας.

Ο κ.Γκούμας επεσήμανε μεν την αναβαθμισμένη ποιότητα των Μεσσηνιακών ξηρών σύκων, τα οποία είναι άριστα ποιοτικά αλλά δυσεύρετα, αφού η μείωση της παραγωγής ήταν φέτος σημαντική.

Στην παρέμβασή του ο κ.Γκούμας δεν έμεινε στις διαπιστώσεις, από τις οποίες έχουμε χορτάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά με μία σοβαρή τοποθέτηση, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι “οι ανταγωνιστές μας που είναι οι Τούρκοι φέτος θα ξεπεράσουν τους 85.000 τόνους!

Κάθε χρόνο χάνουμε πελάτες και αγορές και η Πολιτεία πρέπει να δει σοβαρά το θέμα, αφού προεκλογικά όλοι εξαγγέλλουν αλλά δεν γίνεται καμία σοβαρή κίνηση για την διάσωση στην ουσία και όχι αναδιάρθρωση του Μεσσηνιακού σύκου, αλλά μόνο αποσπασματικές κινήσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γιώργος Γκούμας τόνισε κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, αφού είναι άριστος γνώστης των πραγμάτων: Η αγροτική παραγωγή έχει εγκαταλειφθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται…

To Top