Τουρισμός

Γιατί φεύγουν οι μινιατούρες προϊόντων περιποίησης από τα δωμάτια των Holiday Inn

Οι πελάτες των ξενοδοχείων Holiday Inn και Crowne Plaza δεν θα βρίσκουν πια στα δωμάτιά τους τις μινιατούρες σαμπουάν και άλλων προϊόντων περιοποίησης. 

Η InterContinental Hotels Group (IHG), που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, αποφάσιασε για περιβαλλοντικούς λόγους να αποσύρει όλα τα μικρά πλαστικά μπακουλάκια, που προσφέρονταν επί χρόνια στους πελάτες, από 843.000 δωμάτια έως το 2021.

Είναι η πρώτη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων που προχωρά σε τέτοια κίνηση.

Μάλιστα ήδη έχουν αποσυρθεί τα μίνι πλαστικά μπουκαλάκια από το 1/3 των ξενοδοχείων της IHG. «Εμείς συλλογικά ως βιομηχανία πρέπει να δείξουμε το δρόμο εκεί που οι κυβερνήσεις δεν το πράττουν απαραίτητα. Πρέπει να κάνουμε τη διαφορά» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου, Κιθ Μπαρ.

Πέρυσι, η IHG ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά καλαμάκια έως τα τέλη του 2019. Το επόμενο βήμα θα είναι οι πλαστικοί δίσκοι και τα μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία πρωινού.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Winnow σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης των αποβλήτων και έχει δεσμευθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά δωμάτιο κατά 6% μέχρι το επόμενο έτος.

Πηγή: ΒΒC

Γιατί φεύγουν οι μινιατούρες προϊόντων περιποίησης από τα δωμάτια των Holiday Inn

Δημοφιλέστερα

To Top