Μεσσηνιακή Κουζίνα

O Γαστροναύτης προτείνει: “Κεφτεδάκια” από… λούπινα και καλή Σαρακοστή!

Πρωτότυπη μεσσηνιακή συνταγή από τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο

Μια πρωτότυπη συνταγή που δεν θα βρείτε πουθενά! Μόνο ο Γαστροναύτης μπορεί και μας προσφέρει πρωτότυπες ιδέες!
Πανεύκολα στην προετοιμασία τους, πεντανόστιμα χάρη στα θαλασσινά τους “λουτρά” και θρεπτικότατα, μιας κι είναι φουλ στην πρωτείνη!

Ο Γαστροναύτης τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γράφει και προτείνει:

Λατρεμένα, κυρίως αυτές τις μέρες, σε Μεσσηνία, Λακωνία και Κρήτη, είχα από παιδί την απορία γιατί περιοριζόμαστε να τα απολαμβάνουμε μόνο σαν σνακ της Καθαράς Δευτέρας. Λοιπόν σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτά τα “φαλάφελ” της Σαρακοστής.
Ζουμερά στο κέντρο τους με τόσο τραγανή κρούστα που κάνουν τους “μοδάτους” ρεβιθοκεφτέδες κυριολεκτικά και μεταφορικά να ωχριούν!

Θα χρειαστούμε:
-Λούπινα (μισό κιλό)
-Απο μυρωδικά μαιντανός και σφελίτσι
-Κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι (πολύ λίγο μιας κι είναι ήδη αλμυρούτσικα)
-Πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (θα του πηγαίνει και κύμινο και κόλιανδρος ξερός)
-Σουσάμι προαιρετικά για πρόσθετη υφή και γεύση
-Αλεύρι “με το μάτι”, όσο να σχηματοποιούνται και λίγη σόδα για να γίνουν αφράτα!

Όλα τα υλικά στο μούλτι και μετά αν θέλετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο καμιά ώρα να “δέσουν” οι γεύσεις.
Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!

To Top