Παιδί

Φροντιστήρια “Εξέλιξη”: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Τα Φροντιστήρια «ΕΞΕΛΙΞΗ» διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Για την εκδήλωση μίλησε στο Messinialive ο Διευθυντής Σπουδών του φρονιστηρίου ΕΞΕΛΙΞΗ Αλέξανδρος Καλαπόδης.

To Top