ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Κοκκάλα Μάνης: Στη μάχη 70 πυροσβέστες και 4 καναντέρ-Ενισχύσεις και από Καλαμάτα-300 στρέμματα καμένη γη

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης.
Η φωτιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση σε κορυφογραμμή της περιοχής, ωστόσο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πριν 3 ώρες, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Αυτήν την ώρα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.
Δυνάμεις έχει στείλε και η ΠΥ Καλαμάτας με ένα τμήμα πεζοπόρο και δυο οχήματα.

νεότερη ενημέρωση ώρα 20.50

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κοκκάλα Λακωνίας του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 16 υδροφόρα οχήματα και 4 καναντέρ, καίει έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, χωρίς ωστόσο να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν και μηχανήματα της Π.Ε. Λακωνίας και υδροφόρες τοπικών Δήμων. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και του Διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστεί από την Περιφέρεια.

Φωτιά στην Κοκκάλα Μάνης: Στη μάχη 70 πυροσβέστες και 4 καναντέρ-Ενισχύσεις και από Καλαμάτα-300 στρέμματα καμένη γη
To Top