Το δικό μου Σχολείο

12η ανάμεσα σε 57 συμμετοχές η μαθητική εικονική επιχείρηση “Feederium” των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

ΚΟΚΚΑΛΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ”

“Την 12η θέση κατέκτησε η μαθητική εικονική επιχείρηση “Feederium” στην αξιολόγηση του διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece. Τα επιχειρηματικά σχέδια που κατατέθηκαν στην επιτροπή ήταν συνολικά 57.

Οι έφηβοι επιχειρηματίες των Εκπαιδευτηρίων μας κατάφεραν να αποκομίσουν πολύ καλά σχόλια και υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, όμως μόλις 2 θέσεις τους στέρησαν τη χαρά του να βρίσκονται στην τελική δεκάδα για τον τίτλο της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Βέβαια, η δουλειά και η προσπάθεια των παιδιών θα συνεχιστεί, καθώς θα προετοιμαστούν, για να δώσουν για την πιστοποίηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων (ESP), μια πιστοποίηση με παγκόσμια αναγνώριση, καθώς το Junior Achievement είναι παγκόσμιος οργανισμός και ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο ( 7η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 500 οργανισμούς).


Το σχολείο μας από το 2010 και μετά λαμβάνει συνεχώς μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς του Junior Achievement κατακτώντας μικρές και μεγάλες νίκες και κερδίζοντας μοναδικές εμπειρίες”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Όπως τόνισε η συντονίστρια καθηγήτρια Σταυρούλα Κόκκαλη στο Messinialive “Τα παιδιά ολοκλήρωσαν την ιδέα κι όποιος οργανισμός θέλει μπορεί να το υλοποιήσει και πλέον τα παιδιά ετοιμάζονται για κάτι σπουδαίο τον Ιούνιο, την πιστοποίηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων, που είναι 7η σε κατάταξη στον κόσμο και είναι ένα επιπλέον εφόδιο για το μέλλον τους”.

 

Διαβάστε και αυτό:

Feederium: Πρωτοποριακή συσκευή από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που λύνει το πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων ζώων

To Top