Αθλητισμός

Football League: 12 “ναι” για αναδιάρθρωση- Διαφωνούν Τρίκαλα, Ιωνικός

Η πλειοψηφία των ομάδων της Football League επιβεβαίωσε την επιθυμία για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή μετά από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι 12 από τις 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα, έχουν καταλήξει στο πλάνο για την δημιουργία Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός.

Οι προτάσεις των ομάδων όπως συμφωνήθηκαν στην διάσκεψη θα αποσταλούν της Ένωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ. Στην ενημέρωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τα αποτελέσματα της τηλεδιάκεψης αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ομάδων, εκτός της Ιεράπετρας, η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, τις οποίες και κατέθεσε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, η οποία και βρήκε θετική ανταπόκριση, αφορούσε στην δημιουργία της Super League 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Super League 2 και της παρούσας Football League και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο στην Football League των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Επίσης προτάθηκε οι ομάδες που είναι σε νησιά και το κόστος μετακίνησης σε κάθε αγωνιστική είναι δυσβάσταχτο να στηριχτούν ακόμα περισσότερο οικονομικά και συγκεκριμένα να τους δοθεί 10% παραπάνω από τα χρήματα που θα πάρουν όλες οι ομάδες τη νέα χρονιά.

Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Football League  – εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού – καθώς τόσο ο πρόεδρος των Τρικάλων κ. Αϊβάζογλου όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ιωνικού κ. Λεουνάκης θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα είτε όχι οι ομάδες τους θα είναι στην Super League 2 αγνοώντας και αψηφώντας παντελώς το μέλλον του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων ομάδων εν γένει.

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχε εκδηλώσει την σύμφωνη γνώμη της και η ομάδα της Ιεράπετρας σε προγενέστερη επικοινωνία με εκπρόσωπο της ομάδας μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο μεγαλομέτοχος κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της συζήτησης.

Η παραπάνω πρόταση για την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Football League κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και φυσικά στην ΕΠΟ.”

«Είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση. Εκ του αποτελέσματος, ακόμα και να μην είχαμε την διακοπή λόγω του κορονοϊού, φάνηκε πως με αυτό το μοντέλο των τριών κατηγοριών οι ομάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Στην Football League που το πρωτάθλημα ήταν πολύ ενδιαφέρον και μέχρι και την διακοπή οι περισσότερες ομάδες είχαν διαφορά δύο και τρεις βαθμούς και πάλευαν για την άνοδο ή την παραμονή στην κατηγορία μάτωσαν οικονομικά. Και αν ματώσαμε όσο υπήρχε ποδόσφαιρο, όλο αυτό τον καιρό πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία.

Αν βέβαια οι ιθύνοντες θέλουν να υπάρχουν και άλλες κατηγορίες στο ποδόσφαιρο με αξιοπρεπείς ομάδες που θα παίζουν καλή μπάλα και να πληρούν τις προϋποθέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως ΙΚΑ, εφορία, κλπ. Διαφορετικά ας μείνει η Super League και οι υπόλοιποι να πάμε σπίτια μας. Πάντως το πλαίσιο στο οποίο αυτή την στιγμή καλούμαστε να λειτουργήσουμε είναι άκρως προβληματικό και πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος.

Football League: 12 “ναι” για αναδιάρθρωση- Διαφωνούν Τρίκαλα, Ιωνικός
To Top