ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Food expo 2018: Δυναμικά παρούσα η Μεσσηνία

Εντυπωσιακή η προσέλευση των επαγγελματιών από νωρίς το πρωί, στη FOOD EXPO 2018, που εγκαινίασε σήμερα την 5η της διοργάνωση.

Με 1.275 Έλληνες και ξένους εκθέτες και 55.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, η FOOD EXPO είναι έτοιμη να υποδεχτεί περισσότερους από 70.000 εμπορικούς επισκέπτες και πάνω από 3.500 διεθνείς αγοραστές, στη μεγαλύτερη έκθεση για τα Τρόφιμα και Ποτά που διοργανώθηκε ποτέ στη χώρα μας!

Μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών και διεθνοποιημένη όσο ποτέ η έκθεση… Μέκκα για το χώρο των τροφίμων, των ποτών και της διατροφής, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και πραγματοποιείται από σήμερα έως τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, πλησίον των Ελ. Βενιζέλος.

Με 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες σε 55.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 3.500 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές (εμπορικοί αντιπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ), η έκθεση έχει καταστεί ισχυρό brand διεθνώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο την εξωστρέφειά της.

Η 5η FOOD EXPO αναμένεται να προσελκύσει επαγγελματίες από 25.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης!

Για άλλη μία φορά, οι επισκέπτες της FOOD EXPO και της παράλληλης έκθεσης Οίνων & Αποσταγμάτων OENOTELIA θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν συγκεντρωμένα κάτω από την ίδια στέγη χιλιάδες ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας, σε μια έκθεση με διεθνή χαρακτήρα και παγκόσμια εμβέλεια.

Σήμερα και για τις επόμενες 2 μέρες, η FOOD EXPO θα προβάλλει τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα γαστρονομίας σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης και της Ξενοδοχίας, αποτελώντας το πολυαναμενόμενο κορυφαίο εμπορικό γεγονός της χρονιάς για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στη χώρα μας.

Συμμετέχουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας και έξι Δήμοι της Αττικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη FOOD EXPO συμμετέχουν και οι 13 Περιφέρειες της χώρας (έναντι δέκα πέρυσι), επιβεβαιώνοντας τον κομβικό της ρόλο στην προβολή και την ανάδειξη των προϊόντων της Ελλάδος.

Άλλωστε, η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών εταιρειών στο χώρο τροφίμων και ποτών προέρχονται από την επαρχία, ενώ μέσω της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα προβολής των προϊόντων τους σε ευρύτερο αγοραστικό κοινό αλλά και να κλείσουν συμφωνίες σε διεθνή κλίμακα.

Παράλληλα, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε έξι μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση Mediterranean Food Stage θα προβληθούν μεταξύ άλλων τα προϊόντα και οι τοπικές κουζίνες των μελών των Περιφερειών και Επιμελητηρίων που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες.

Δυναμικό παρών δίνουν και πολλές επιχειρήσεις από την Μεσσηνία!

Με 250 ξένους εκθέτες

Μεγαλύτερη και πιο διευρυμένη από κάθε άλλη φορά θα είναι φέτος η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων, καθώς η έκθεση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά.,

Στη φετινή FOOD EXPO θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.500 food traders από μεγάλες αγορές – στόχους, από τους οποίους οι 800 πιο σημαντικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Hosted Buyer” της έκθεσης.

Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 15.000 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2018.

Η Βουλγαρία τιμώμενη χώρα – Έμφαση στην Ινδία

Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Βουλγαρία όπου θα έχει εκτενή παρουσία προβάλλοντας κουζίνα, κουλτούρα αλλά και προϊόντα. Το εθνικό περίπτερο της Βουλγαρίας, θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 250 τ.μ. στο Hall 2 της FOOD EXPO 2018 και θα συμμετάσχουν 18 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας.

Συνάμα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ινδία, μια από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο με σπάνια εκτόπισμα (και λόγω μεγέθους), μια χώρα που εισάγει τρόφιμα αξίας 17 δισ. ευρώ περίπου, με την Ελλάδα ουσιαστικά απούσα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ν. Δελχί, μόλις 10 εκατ. ευρώ είναι οι εξαγωγές τροφίμων από τη χώρα μας προς την
τεράστια αυτή οικονομία που είναι και η 2η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η FOOD EXPO έχει σχεδιάσει σειρά εκδηλώσεων όπως ομιλίες, παρουσιάσεις αλλά και μαγειρέματα από σεφ ινδικών φαγητών με πρώτες ύλες από την Ελλάδα.

Η Oenotelia 2018

Παράλληλα με τη FOOD EXPO, στον ίδιο χώρο διοργανώνεται ταυτόχρονα η Oenotelia ’18, η μεγάλη έκθεση για το κρασί, με τη συμμετοχή 146 επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας οίνων και αποσταγμάτων, αλλά και την παρουσία δεκάδων σημαντικών αγοραστών από το εξωτερικό. Η Oenotelia 2018 έχει εξασφαλίσει την παρουσία 75 διεθνών wine importers, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν 2.500 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της.

Food expo 2018: Δυναμικά παρούσα η Μεσσηνία
To Top