ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ: Λαϊκό προσκύνημα για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

Λαϊκό προσκύνημα κυριολεκτικά και μουσικό παραλήρημα κατάφερε να δημιουργήσει ο “γερόλυκος” της ελληνικής μουσικής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμφανίστηκε την Παρασκευή στην πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα στο πάρκο του λιμενικού, στο πλαίσιο του εορτασμού “100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ”.
Ένα κομμάτι της συναυλίας περιλάμβανε τραγούδια για τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος που έχει ερμηνεύσει ο καλλιτέχνης.

Χιλιάδες νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Μεσσηνία και παρακολούθησαν την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, επιβεβαιώνοντας ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί εδώ και χρόνια, ένα από τα κορυφαία πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός για όλο το νομό.

Από νωρίς ο χώρος του Φεστιβάλ γέμιζε με μικρούς και μεγάλους που μελετούσαν και περιηγούνταν στις καλαίσθητες εκθέσεις.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι βρέθηκαν στο χώρο του φεστιβάλ και παρακολούθησαν αρχικά τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές, με ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο “ένας δεν είμαι μα χιλιάδες”, που αναφερόταν στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης μέσα από τα βιογραφικά των στελεχών του κόμματος την δεκαετία του 1940.
Τη μουσική συντροφιά είχαν αναλάβει από νωρίς η blue jins και οι barcode, ενώ πριν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή βρέθηκε το μουσικό σχήμα ο Ηχος του Νότου.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής, έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση προσωπικοτήτων του Κομμουνιστικού εργατικού κινήματος στη Μεσσηνία, ένας χώρος αφιερωμένος στον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο” και παιδότοπος με κλόουν.

Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη συναυλία του οποίου ήρθαν άνθρωποι από όλα τα κόμματα, αυτόν τον “αιώνιο έφηβο” με τη σπίθα στη ψυχή, δεν θα σχολιάσουμε τίποτα, απλά θα αφήσουμε το βίντεο να μιλήσει μόνο του!

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα με συναυλία με τον Παναγιώτη Καράμπελα, μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

To Top