ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στο πάρκο Ξαρχάκου και το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.

Σοβαρά επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης

To Top