Υγεία

Ευεργετική η επίδραση του πολυφαινολικού ελαιολάδου στον οργανισμό-Επιτυχής η κλινική μελέτη της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κλινική μελέτη της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ που πιστοποιεί την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης πολυφαινολικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογενειακής επιχείρησης Μπουζαλά από την Κλεισούρα Μεσσηνίας, που παρείχε το Elettra Premium Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο σε ασθενείς με υπερλιπιδαιμία, όλοι οι δείκτες τους βελτιώθηκαν μετά την καθημερινή κατανάλωση του ελαιολάδου στη διατροφή τους.

Η κλινική έρευνα έγινε σε 100 εθελοντές που είχαν υψηλή χοληστερίνη και για 90 ημέρες ενέταξαν στη διατροφή τους το συγκεκριμένο ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές λάμβαναν καθημερινά δύο κουταλιές ωμό ελαιόλαδο το οποίο προσέφερε στη μελέτη η μεσσηνιακή εταιρεία Elettra, που διαθέτει κτήμα στην Κλεισούρα Μεσσηνίας.

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ευτυχείς καθώς ολοκληρώθηκε η κλινική μελέτη της επίδρασης του Elettra Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο διαφορετικής περιεκτικότητας σε φαινόλες στο λιπιδαιμικο προφίλ και την κατάσταση φλεγμονής του αγγειακού ενδοθηλίου σε ασθενείς με υπερλιπιδαιμία που διεξήχθη στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Εμμανουήλ-Λεονάρδο Μάκαρη, τον ειδικευόμενο ιατρό καρδιολογίας Χρήστο Κούρεκ καθώς και τον Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και την χημικό κα. Δρ. Ελένη Μέλλιου της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της μελέτης αυτής.!”, καταλήγει η σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση της οικογένειας Μπουζαλά.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

 

Διαβάστε και αυτό:

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πρωτοποριακή κλινική μελέτη πρόληψης των καρδιαγγειακών νόσων με ελαιόλαδο

Ευεργετική η επίδραση του πολυφαινολικού ελαιολάδου στον οργανισμό-Επιτυχής η κλινική μελέτη της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας
To Top