Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πρωτοποριακή κλινική μελέτη πρόληψης των καρδιαγγειακών νόσων με ελαιόλαδο

AΛΕΙΦΕΡΗ: “ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”

 ΜΑΓΙΑΤΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4 ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΛΛΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την πρώτη κλινική μελέτη που γίνεται στην Ελλάδα και στη Μεσσηνία, με ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες στον τομέα της πρόληψης των καρδιαγγειακών νόσων παρουσίασαν σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Διοικήτριά του Ελένη Αλειφέρη, οι διευθυντές και υπεύθυνοι συντονιστές της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μανώλης Μάκαρης, και Γιώργος Κουδούνης, πλαισιωμένοι από τον αν. καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ Προκόπη Μαγιάτη.

Ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές

Η ενδιαφέρουσα και πρωτοπόρος αυτή έρευνα, αναζητά 100 συνολικά εθελοντές, οι οποίοι πρέπει να έχουν υψηλή χοληστερίνη (πάνω από 116 mg/dL), για να συμμετάσχουν στην κλινική παρακολούθηση, συγκεκριμένου πρωτοκόλλου και χρονοδιαγράμματος 90 ημερών, στην οποία θα γίνει προσπάθεια να καταγραφεί επιστημονικά η επίδραση του πολυφαινολικού ελαιολάδου στο λιπιδαιμικό προφίλ των ασθενών.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κούρεκ, ιατρός της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», που παρακολουθεί επιστημονικά την έρευνα επεσήμανε πως εκτός από τους ασθενείς, θα χορηγηθεί και σε υγιείς ελαιόλαδο ώστε να γίνει σύγκριση και να οδηγηθούμε σε σημαντικά συμπεράσματα.
Οι εθελοντές θα λαμβάνουν καθημερινά δύο κουταλιές ωμό ελαιόλαδο το οποίο προσφέρει στην μελέτη η μεσσηνιακή εταιρεία Elettra, που διαθέτει κτήμα στην Κλεισούρα Μεσσηνίας, με την εκπρόσωπός της, Γεωργία Μπουζαλά, να συμμετέχει επίσης στην παρουσίαση.

To Top