Υγεία

Έτσι θα γίνει η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας!

ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017 ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς όλες οι εργασίες που αφορούν την ανακαίνιση της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σε φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος φαίνεται η μεγάλη αλλαγή σε όλους τους χώρους της Παιδιατρικής, τόσο στην αίθουσα αναμονής, στους διαδρόμους, στα δωμάτια, που θα αποκτήσουν χρώμα, ευφάνταστα σχέδια, προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο τον χρόνο παραμονής και νοσηλείας των μικρών παιδιών στην Παιδιατρική.

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν στόχο να αποτινάξουν το στείρο Νοσοκομειακό περιβάλλον και να εμφυσήσουν στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί ένα χαρούμενο, ονειρικό και οικείο περιβάλλον με χρώματα, βελτιώνοντας την ψυχολογία τους και κάνοντας την παραμονή τους στους χώρους της Παιδιατρικής πιο ευχάριστη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Ταυτόχρονα όμως αυτό το διάστημα “τρέχουν” και άλλα projects του Νοσοκομείου. Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής, Γιώργος Μπέζος την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση για το συγκρότημα επεξεργασίας και διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων καθώς οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια εξοικονόμηση από τη λειτουργία του συστήματος επεξεργασίας και διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα είναι 150.000 ευρώ.

ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Με τη Νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και σε 10 μέρες θα έχουν τελειώσει.

ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε δέκα ημέρες από σήμερα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου στεφανιογράφου του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, δωρεά των ιδρυμάτων Σταύρου Νιάρχου, Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει και το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ: “ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ”

Πριν από λίγες ημέρες οι Υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Ανδρέας Ξανθός, και Παύλος Πολάκης υπέγραψαν την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων -για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας- την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 985.000€.
Όπως σημειώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, “Σήμερα σας κάνουμε γνωστό ότι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν τρέξει ταχύτατα και στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ο διαγωνισμός βγαίνει στον αέρα. Και επειδή είναι Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (για όσους γνωρίζουν) στόχος μας είναι όλος ο εξοπλισμός να έχει παραδοθεί-παραληφθεί και εξοφληθεί το αργότερο το προσεχή Δεκέμβριο. ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ ΛΟΙΠΟΝ!”

Το μεγάλο τμήμα του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά το χώρο των Χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας και παράλληλα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενισχύεται με νέα συστήματα υπερηχοτομογραφίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω εξοπλισμός αφορά:
· Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες)
· Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ, HD
· Σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED
· Τομογράφος οπτικής συνοχής – OCT
· Μικροσκόπιο νευροχειρουργικό
· Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης
· Σύστημα υπερ/γραφίας καρδ/κής χρήσης
Σύστημα επεξεργασίας νερού

Μ.Π.

Έτσι θα γίνει η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας!
To Top