ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εθνική τραγωδία στην Αττική έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τις φονικές πυρκαγιές και τον τραγικό απολογισμό των 91 νεκρών, έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αυτή την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

Το θέμα που εισηγείται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, μέσω του αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου αφορά στην πρόληψη και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον Δήμο Καλαμάτας.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση, στον Δήμο Καλαμάτας υπάρχει Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, όπου εκπονούνται τοπικά σχέδια για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών. Επίσης έχουν προσληφθεί 38 εργάτες πυροπροστασίας και υπάρχουν 8 πυροσβεστικά οχήματα σε τοπικές κοινότητες, ενώ είναι συνεχής η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παράλληλα, έχουν προσδιοριστεί χώροι συγκέντρωσης πληθυσμού και όταν η κατηγορία κινδύνου είναι 4 [όπως ήταν στην Ανατολική Αττική όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές] ειδοποιούνται με sms όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, οι πρόεδροι και οι εθελοντές. Φυσικά υπάρχει το σχέδιο "Ξενοκράτης" που εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις εκτάκτου κινδύνου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον Δήμο Καλαμάτας.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας:Εισήγηση Θανάση Βασιλόπουλου

Η εθνική τραγωδία στην Αττική έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
To Top