ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικά μέτρα από εταιρεία ανακύκλωσης και κατά του Δήμου Καλαμάτας για χρέη του ΦΟΔΣΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ 9 ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νίκας: “Ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει την άμυνά του”

Την παραίτησή του και από το αξίωμα του Δημάρχου Ευρώτα αποφάσισε ο Γιάννης Γρυπιώτης για “αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους” όπως αναφέρει και ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του. Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι είχε παραιτηθεί και από το αξίωμα του προέδρου του ΦΟΔΣΑ με αποτέλεσμα ο Φορέας Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Πελοποννήσου να μείνει για άλλη μια φορά “ακέφαλος”, αφού όσοι πρόεδροι το τελευταίο διάστημα έχουν εκλεγεί, δεν παραμένουν για καιρό στο αξίωμα.

Τις συγκεκριμένες εξελίξεις σχολιάζει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ως εξής:
“Το γεγονός δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην, έτσι κι αλλιώς, εξόχως προβληματική λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ, πολύ μεγάλα είναι τα οικονομικά προβλήματα του ΦΟΔΣΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος δημιουργίας οικονομικού προβλήματος στα μέλη του. Ήδη, η εταιρεία Hellenic Waste Recycling κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης – Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων, για την άμεση καταβολή χρεών του πρώην ΕΣΔΙΣΑ Λακωνίας, του οποίου διάδοχος είναι ο ΦΟΔΣΑ.

Δηλαδή, η εταιρεία ζητεί την πληρωμή της από εννέα Δήμους, κατά κανόνα με υγιή οικονομικά, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει την άμυνά του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΦΟΔΣΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, με θέματα την απόφαση για προώθηση διαδικαστικών ζητημάτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποδοχή ή μη της παραίτησης του Προέδρου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Διαβάστε και αυτό:

“Ακέφαλος” ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για άλλη μια φορά

Ασφαλιστικά μέτρα από εταιρεία ανακύκλωσης και κατά του Δήμου Καλαμάτας για χρέη του ΦΟΔΣΑ
To Top