Επιχειρείν

Εσύ θα έπινες καφέ με γεύση κρασιού;

Αν κάτι χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος στον κόσμο για να ξεκινήσει την ημέρα του, αυτό είναι ένα ποτήρι καφέ. Αρωματικός, αναζωογονητικός και προϊόν γλυκού εθισμού της καθημερινότητας, ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που επιλέγουν οι περισσότεροι από εμάς σήμερα.
Από την άλλη, το πιο ανθεκτικό στην πάροδο των αιώνων ποτό, εκείνο γύρο από το οποίο έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη επιστήμη οινοποίησης και παρασκευής, είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το κρασί.

Ένας αμπελώνας στην κομητεία Νάπα των ΗΠΑ, αποφάσισε να ενώσει τα δύο αυτά συστατικά του ανθρώπινου πολιτισμού σε ένα και μοναδικό προϊόν. Καφές, εμποτισμένος σε αρωματικό ποιοτικό κρασί.

Οι άνθρωποι εκεί εμπνεύστηκαν έναν καφέ, ο οποίος εμβαπτίζεται σε κόκκινο κρασί και στη συνέχεια καβουρδίζεται για να δώσει στον καταναλωτή μοναδικά αρώματα.

“Το αποτέλεσμα είναι ένα μη – αλκοολούχο (ξέρω, για κάποιους αυτό είναι απογοήτευση), γεμάτο σε σώμα καφέ, με νότες από απολαυστικό μπλούμπερι” σημειώνουν οι εμπνευστές του.
Χρειάστηκαν δύο χρόνια δοκιμών και πειραματισμών για να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τους γευστικούς τους κάλυκες.
Ουσιαστικά, προμηθεύονται κόκκους καφές τους οποίους αποξηραίνουν και στην συνέχεια εμβαπτίζουν σε κόκκινο κρασί.
Στη συνέχεια, ο καφές καβουρδίζεται και έτσι αφήνει αυτή την εσάνς κρασιού.

Ο οινοκαφές μπορεί να ετοιμαστεί με όλους τους γνωστούς τρόπους, λάτε, εσπρέσο, φίλτρου ή και κρύος.
Για την ακρίβεια, στην ιστοσελίδα των παραγωγών του αναφέρεται πως όσο περισσότερο κρυώνει το ρόφημα, όπως συμβαίνει με το κρασί, τόσο περισσότερο βγάζει τα αρώματά του και αναπνέει.
Η τιμή του πλησιάζει τα 80 δολάρια το κιλό.

Μια πραγματικά πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα για τους λάτρεις του καφέ αλλά και του καλού κρασιού.

ΠΗΓΗ:NEWS247

Εσύ θα έπινες καφέ με γεύση κρασιού;
To Top