ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εσπερινός της αγάπης στην Υπαπαντή

ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΕ 4 ΓΛΩΣΣΕΣ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Καλαμάτας τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων όλων των κληρικών της πόλεως.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει η Εναρκτήριος Ακολουθία και η ένδυση του Αρχιερέως στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά τον Εσπερινό της Αγάπης είθισται να τελείται η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες ώστε να φτάσει το μήνυμα της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο.

Έτσι και στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στη Γαλλική από τον Σεβασμιώτατο, στη Λατινική από τον Ιεροκήρυκα π. Γεώργιο Μπίζα, στην Αγγλική από τον Πρωτοσύγκελλο π. Φίλιππο Χαμαργιά και στην Ελληνική από τον Αρχιδιάκονο π. Νεόφυτο

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τους άρχοντες, τον ιερό κλήρο και το λαό στην Aίθουσα του Θρόνου και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά ως ευλογία.

Ο εσπερινός της αγάπης στην Υπαπαντή
To Top