Επί Σκηνής

Αυτοσχέδια Σκηνή: “Αυτό είναι το πρόβλημά σου” -Στην τελική ευθεία πριν την πρεμιέρα

Η ερασιτεχνική ομάδα των ενηλίκων της Αυτοσχέδιας Σκηνής βρίσκεται στην τελική ευθεία των προβών για την παράσταση «Αυτό είναι το πρόβλημά σου» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.

Ο Χάρολντ Πίντερ θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος του Θεάτρου του Παραλόγου στην Βρετανία. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στα έργα του φαίνεται η θεατρική του παιδεία και η βαθιά μελέτη του στους προγενέστερούς του κλασικούς, αλλά δεν είναι μιμητής κανενός.

Η παράσταση – έργο «Αυτό είναι το πρόβλημά σου» είναι μία συλλογή μονόπρακτων, τα όποια γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και των οποίων κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι βάζουν τον θεατή σε μία διαδικασία να γίνει κοινωνός και στην συνέχεια συμμέτοχος των καταστάσεων που βιώνουν οι ήρωες: εμμονές, φοβίες, αναπάντητα ερωτηματικά. Ο συγγραφέας δεν ξεκαθαρίζει τα κίνητρα των ηρώων του. Κοινός παρονομαστής στις σχέσεις όλων, η ασυνεννοησία μεταξύ τους, παρά την φαινομενική οικειότητα τους. Και αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει το έργο σύγχρονο και οικείο.

Αυτοσχέδια Σκηνή: “Αυτό είναι το πρόβλημά σου” -Στην τελική ευθεία πριν την πρεμιέρα
To Top