ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΠΑ: Ισχυρό παρών στην 86η ΔΕΘ

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τα Τομεακά Προγράμματα 2021-2027

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ) δίνει ισχυρό παρών στο Περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προβολή και ενημέρωση για τα Προγράμματα και τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με την παρουσία της στην 86η ΔΕΘ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, επιχειρήσεων και τοπικές κοινωνίες, για τη συμβολή του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων. Μέσω της διοχέτευσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία συνολικών πόρων 26,2 δισ ευρώ, τα Τομεακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 υποστηρίζουν έμπρακτα τους εθνικούς στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, καθώς και τις νέες δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, καινοτομικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, υποδομών, μεταφορών, περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ορθολογικής διαχείρισης υδάτων, βιοποικιλότητας, «καθαρής» ενέργειας, δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υγείας και ψυχικής υγείας, ποιοτικής εκπαίδευσης νέων, ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ σας προσκαλεί σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση (Open Day), με σκοπό την ενημέρωση και προβολή των Τομεακών Προγραμμάτων 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν τους άξονες Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή, Πολιτική Προστασία, Μεταφορές και Ανταγωνιστικότητα. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Γιάννης Τσακίρης. Η ενημερωτική εκδήλωση, που θα είναι ανοικτή στο κοινό και τους επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 16:00.

Πρόγραμμα του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ι. Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
11.00 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ
Ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Τσακίρη στην εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τίτλο «HDB Next Gen: Πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον»
16.30 HELEXPO CENTER- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 10 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Τσακίρη στην εκδήλωση με θέμα «Δεξιότητες του σήμερα για το αύριο».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

11.00 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τίτλο «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Η κάθε επιχείρηση μετράει! Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας: Ποιους αφορούν, σε ποιους απευθύνονται, ποιο το όφελος».
16.00 HELEXPO CENTER, Αίθουσα Αιμ. Ριάδης
Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Το Equifund και το μέλλον των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα», με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Τσακίρη.
17.00 HELEXPO CENTER, Αίθουσα Αιμ. Ριάδης
Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης (Open Day) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ για την παρουσίαση των νέων Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γεωργιάδης.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

10.00 Σύσκεψη του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.
11.00 Επίσκεψη του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, με τη Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Barbara Kauffmann.
12.00 Συνάντηση του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου με τον Πρόεδρο του ΔΣ της HELEXPO κο Αναστάσιο Τζήκα.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου
18.30 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα “Μέτρα Στήριξης Ελληνικής Οικονομίας – Πολιτική Ανταγωνισμού ΕΕ”

20.00 HELEXPO CENTER, Εκθεσιακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των μηχανικών ΠΠ 2021-2027 και ο ρόλος του στην αξιοποίησή τους»

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

12.30 Συνάντηση ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Ζέρβα

17.00 HELEXPO CENTER – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ 12
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την παρουσίαση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027.
17.30 HELEXPO CENTER- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ στην εκδήλωση της ΜΟΔ με θέμα «Δράσεις Επιχειρηματικότητας ανοικτές σε όλους».
18.30 HELEXPO CENTER- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ
Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027» με ομιλητή το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Σκάλκο.

ΕΣΠΑ: Ισχυρό παρών στην 86η ΔΕΘ
To Top