Το δικό μου Σχολείο

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες κι ο καθαρισμός τους

Μαστραγγελόπουλος: “Η συντήρηση των σχολείων είναι σοβαρή υπόθεση και δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα-Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα στα σχολεία” 

Μια ανάσα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται επί ποδός ώστε να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022. Φέτος τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να ανοίξουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και με ευπρεπισμένο σχολικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μετά το πρώτο κουδούνι σε ώρες και ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Σήμερα στα περισσότερα σχολεία έπιασαν δουλειά και οι σχολικές καθαρίστριες και γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβουν να ετοιμαστούν οι αίθουσες και όλοι οι χώροι των σχολείων, ενώ και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές φροντίζουν τις τάξεις τους.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στα σχολεία, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης και Υποδομών, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, το 21ο Δημοτικό Σχολείο όπου εξελίσσονται παρεμβάσεις από συνεργεία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου και εργολάβων εργάζονται πυρετωδώς πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σχεδόν στο σύνολο των σχολείων, ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία ασφαλή και καθαρά.

Σε εξέλιξη εκτός από εργασίες των συνεργείων αυτεπιστασίας, βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία συντήρησης των σχολείων προϋπολογισμού μελέτης 800.000€, εργολαβίες για την προσβασιμότητα στα σχολεία (κατασκευή ραμπών και τουαλετών ΑΜΕΑ), τη συντήρηση θερμάνσεων, των πλαστικοποιήσεων γηπέδων, της αναβάθμισης προαυλίων κ.ά.

Όσον αφορά το προσωπικό καθαριότητας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και βρίσκεται στη θέση του, με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι ο Δήμος επέλεξε να διαθέσει επιπλέον 300.000€ από δημοτικούς πόρους, προκειμένου να προσληφθεί ικανός αριθμός καθαριστριών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων.
Ο Δήμαρχος είπε ότι όλα θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα, «τα σχολεία θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» και πρόσθεσε: «Πάντως, αυτό που εισπράττουμε εμείς από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι οι παρεμβάσεις στα σχολεία είναι πρωτόγνωρες».

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε:
«Εύχομαι στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το νέο σχολικό έτος να είναι γόνιμο, χαρούμενο και χωρίς προβλήματα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τη Σχολική Κοινότητα ότι ο Δήμος Καλαμάτας, θα είναι διαρκώς δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης για ένα ασφαλές, υγιές και φιλικό σχολικό περιβάλλον προς μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Καλή σχολική χρονιά!»

Δημοφιλέστερα

To Top