ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσκαβαν με εκσκαφέα για χρυσές λίρες και τους συνέλαβαν

ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ -ΧΡΥΣΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί Γορτυνίας, τους οποίους εντόπισαν με μηχάνημα εκσκαφής να έχουν σκάψει σε συγκεκριμένη περιοχή, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε ένας ανιχνευτής μετάλλων, χρυσές λίρες και ένα χρυσό κόσμημα!

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (27.10.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 58 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ο 58χρονος, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας, εντόπισαν τους ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, να έχουν πραγματοποιήσει εκσκαφή με μηχάνημα έργων, έχοντας στην κατοχή τους ανιχνευτή μετάλλων και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, στην κατοχή του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -23- χρυσές λίρες, ένα (1) χρυσό κόσμημα και ένα (1) νόμισμα, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην Τρίπολη Αρκαδίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα.


23 χρυσές λίρες, ένα χρυσό κόσμημα(σκουλαρίκι), και αρχαίο νόμισμα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων

Επίσης κατασχέθηκαν το παραπάνω μηχάνημα έργων, ο ανιχνευτής μετάλλων, καθώς και ένα όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας.

Έσκαβαν με εκσκαφέα για χρυσές λίρες και τους συνέλαβαν
To Top